Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Geloof & Kerkzaterdag, 25 augustus 2012

Kilangala viert 45 jaar missiepost Trijntje Bijma
Kilangala | Het is zaterdag feest op de missiepost Kilangali in Tanzania. De missiepost, opgericht door Trijntje Beimers, bestaat vandaag 45 jaar. Duizenden mensen hebben iets aan de missiepost gehad, schrijft projectleider Mozes in de nieuwsbrief van Stichting Trijntje Beimers.
Naast een hospitaal, tehuis voor weeskinderen en kleuterschool zijn er onder meer opleidingen in bouwtechniek en naaien. ‘Ongeveer tweehonderd studenten zijn nu zelf een bedrijfje begonnen. Hierdoor kunnen ze hun gezin en familie ondersteunen’, aldus Mozes.
De Friese zendelinge Trijntje Beimers (1922-2006) vertrok in 1953 naar Kilangala en bouwde er samen met de bevolking een nederzetting. De missiepost kwam er in 1966 en groeide uit tot een levendig centrum van waaruit mensen geestelijk en lichamelijk hulp ontvangen. Sinds 1977 wordt de post gerund door de plaatselijke bevolking. Stichting Trijntje Beimers ondersteunt de Kilangala missiepost, net als de Katembo missionpost, beide in het arme Rukwa district in Tanzania.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties