Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Sportwoensdag, 18 april 2012

Heerenveense Boys verzuimt afstand te nemen van Balk
Leeuwarden - Blauw Wit’34 heeft gisteravond in de eerste klasse E een kostbare nederlaag nederlaag geleden tegen CVVB: 2-3. ,,Een hectische wedstrijd, mede door de harde wind en regen”, zo omschreef coach Sjoerd-Jan Eppinga van de Leeuwarders, die het derde verlies op rij incasseerden.
In een gelijk opgaande eerste helft kreeg Blauw Wit een forse tegenvaller te verwerken door een directe rode kaart voor Jeroen de Wind. ,,Hij was te laat met zijn tackle”, oordeelde Eppinga. Op dat moment stond het 1-1. De thuisclub kwam vervolgens ondanks een numerieke minderheid scherp uit de kleedkamer. Niels Douma zorgde al vlot voor 2-1 met een goed gemikte en door de wind gedreven vrije trap. ,,We scoren snel en hebben wind mee, maar houden de voorsprong niet lang vast”, treurde Eppinga. Twee minuten later trok Arvin Knol namens de Groningers de stand weer gelijk. ,,Dat was cruciaal, want daarna gingen zij op zoek naar de winnende.” Die volgde uiteindelijk halverwege de tweede helft met de tweede goal van Hans Setz, die naar de mening van Eppinga misschien niet meer op het veld mogen staan. ,,Even daarvoor maakte hij hands in een poging een doelpunt te maken, maar een tweede gele kaart werd over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Ook dat werkt niet in je voordeel als je onderin staat.”
Tot overmaat van ramp zag Blauw Wit concurrent Drenthina met een punt weglopen. Oeverzwaluwen leek de Leeuwarders een goede dienst te gaan bewijzen, maar het elftal van trainer Rob de Jong bleef ondanks een 0-2 voorsprong bij rust voor het zesde opeenvolgende duel zonder winst: 2-2. De Drentse goals vielen beide in de laatste vijf minuten, nadat Elmer Laagland en Roald Haanstra in het eerste bedrijf namens Oeverzwaluwen snel na elkaar hadden toegeslagen.
Blauw Wit’34 - CVVB 2-3 (1-1). 17. Hans Setz 0-1, 31. Peter Folkertsma (pen.) 1-1, 46. Niels Douma 2-1, 48. Arvin Knol 2-2, 66. Hans Setz 2-3. Rode kaart: 40. Jeroen de Wind (Blauw Wit ’34).
Drenthina - Oeverzwaluwen 2-2 (0-2). 28. Elmer Laagland 0-1, 30. Roald Haanstra 0-2, 85. Jonne de Boer 1-2, 89. Michiel Mepschen 2-2.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties