Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiovrijdag, 6 april 2012

Stroobos gaat na ongeluk bescheiden door met tv-show
Gerkesklooster-Stroobos | De live-uitzending van Doch it foar dyn Doarp van Omrop Fryslân is gisteren stilgelegd nadat twee motorrijders van 34 jaar uit Stroobos met elkaar in botsing waren gekomen. De beide mannen maken het naar omstandigheden goed.
,,Drie motorrijders zouden een kleine demonstratie geven”, vertelt Sietske Hoekstra van Plaatselijk Belang Gerkesklooster-Stroobos. ,,Eigenlijk was dit helemaal niet gevaarlijk. Ze kwamen op de weg aanrijden voor de camera, zouden even stoppen en dan doorrijden.”
Tijdens de live-uitzending gaf een van de drie motorrijders juist gas, waarna hij een ander niet meer kon ontwijken. ,,Het zag er ernstig uit”, weet Hoekstra. Zij was als een van de twee presentatoren van de feestelijkheden getuige van het ongeluk. ,,Gelukkig bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat het relatief goed gaat met de rijders. Eentje heeft zijn enkel en schouder gebroken, de ander heeft een middelzware hersenschudding.”
Het hele dorp was uitgelopen voor de uitzending. Hoekstra: ,,Er stond erg veel publiek bij, zowel kleine kinderen als volwassenen. Iedereen was van slag, en de uitzending is dan ook meteen stopgezet.”

Samen sterk

Presentator Geert van Tuinen van Omrop Fryslân was nauw betrokken bij de organisatie. ,,Wy hiene fuort troch: dit kin net fierder. In soad minsken seinen dat se hielendal klear mei it evenemint wiene.”
’s Avonds besloot de organisatie om het resterende programma, dat nog duurt tot en met zaterdag, toch door te laten gaan. ,,Dit is gebeurd in overleg met familie van de motorrijders”, weet Hoekstra. ,,We gaan wel in bescheidener vorm verder. Er stonden voor vandaag wat hilarische dingen gepland, maar die gaan niet door. Als klein dorp willen we laten zien dat we in goede, maar ook in slechte tijden samen sterk staan.”

Afsluiting

Het programma voor vandaag staat grotendeels in het teken van het ongeluk gisteren. ,,Wy sille der mei minsken út it doarp oer praten”, aldus Van Tuinen. ,,De tredde koereur is der ek by. Hy fertelt hoe’t hy it juster belibbe hat.”
In de uitzending vanmiddag wordt een miniconcert gegeven door plaatselijke brassband Gloria Deď. Zij zullen enkele gepaste stukken ten gehore brengen. Van Tuinen: ,,Sneon is de lęste útstjoering yn Gerkeskleaster-Stroobos. De ynwenners wolle net dat minsken harren doarp űnthâlde as it doarp fan it űngelok. Se probearje der de kommende twa dagen noch in moaie ôfsluting oan te jaan.”
Overigens zijn de drie motoren gisteren na het ongeval door de politie in beslag genomen. De organisatie had geen vergunning voor het motorrijden aangevraagd. Dit was nodig omdat het plaatsvond op de openbare weg.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties