Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Geloof & Kerkwoensdag, 28 maart 2012

Zwolle gaat op de knieŽn
Zwolle | Christenen vanuit allerlei kerken en organisaties gaan vrijdag op de knieen in Zwolle. Ze doen dat allereerst om de relatie met God, elkaar, zichzelf en de stad te herstellen. Jongeren gaan in de middag midden in het centrum van de stad bidden. Volwassenen en jongeren hebben ís avonds de gelegenheid om met elkaar te bidden in de Noorderkerk aan de Thorbeckegracht of de Plantagekerk bij het Kerkbrugje.
,,Het bijzondere van het samenkomen van de jongeren is dat ze worden opgeroepen via de Sjofar, een oud blaasinstrument van duizenden jaren oud uit de geschiedenis van het joodse volk. De Sjofar was het twitterinstrument in die tijdĒ, aldus Mink de Vries, voorzitter van het Podium van Kerken in Zwolle.
Om in ieder geval alle jongeren te bereiken wordt ook gebruik gemaakt van het huidige Twitter. De oproep vindt plaats tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Om 19.00 uur beginnen de avondsamenkomsten in de Noorderkerk en de Plantagekerk.
Het initiatief heeft oude papieren, meent De Vries. ,,In de joods-christelijke traditie is het niet vreemd om in een tijd van crisis - geestelijk, sociaal en economisch - op de knieŽn te gaan. Het is in feite niet anders dan erkennen dat je spijt hebt van wat er verkeerd is gegaan naar je omgeving, dichtbij en ver weg, en naar je relaties. Je kunt dan als het ware zonder last weer verder.Ē
Gebeden wordt ook voor wat De Vries controversieel noemt. Op de knieŽn voor pedofiel Robert M., voor de daders van het seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, topcrimineel Mink K., voor de beulen in SyriŽ, voor de wandaden van Nederland in andere landen zoals in IndonesiŽ, Zuid-Afrika, voor al die mensen die alleen maar gericht zijn op macht en geldĒ, somt de organisatie enkele onderwerpen op.
In Zwolle is er veel samenwerking tussen de verschillende kerken, christelijke en maatschappelijke organisaties en de burgerlijke gemeente. Met elkaar proberen ze een verschil te zijn in de stad Zwolle en omgeving.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties