Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Geloof & Kerkmaandag, 27 februari 2012

Richard Dawkins twijfelt toch een heel klein beetje
Londen | De Britse evolutiebioloog Richard Dawkins sluit niet helemaal uit dat er een God bestaat. In een debat met Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury, gaf Dawkins toe dat hij er ,,niet compleet zeker van kan zijn” dat God niet bestaat.
Op zijn eigen ‘atheïsme-schaal’ van een tot zeven, plaatste hij zichzelf op 6,9. ,,De waarschijnlijkheid op een bovennatuurlijke schepper is heel, heel klein, dus laten we zeggen dat ik op 6,9 zit”, zei hij.
Het debat tussen het hoofd van de Anglicaanse Kerk en de atheïstische hoogleraar had vorige week plaats aan de Oxford University.
Toen Anthony Kenny, die het debat leidde, erop wees dat Dawkins wordt beschreven als een van de beroemdste atheïsten van de wereld, antwoordde hij: ,,niet door mij”. In plaats daarvan beschreef hij zichzelf als een ,,agnost” en een ,,culturele anglicaan”, zo meldt de website Christian Today.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Dawkins heeft nooit anders beweerd. Je kan niet 100% zeker zijn dat er geen god is, net zoals je niet 100% zeker kan zijn dat er geen kabouters of elfjes bestaan. Er is altijd een minieme kans. Dat is niet meer of minder dan wetenschappelijk correct.

JanR, België - woensdag, 29 februari 2012


Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties