Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Wel acute zorg in Dokkum in kantooruren
Goos Bies
Dokkum | De acute zorg hoeft niet te verdwijnen uit ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Volgens het zorgplan dat morgen wordt afgerond en later in de week naar buiten wordt gebracht, zou alleen in de nachtelijke en avonduren en de weekeinden geen acute zorg meer worden aangeboden. Dat heeft voorzitter Hilde Royen van de medische staf gistermiddag op een besloten werkbezoek in het ziekenhuis gezegd, melden aanwezigen.
De actiegroep Red De Sionsberg toonde zich ,,heel verrast” dat de acute zorg in elk geval tijdens kantooruren overeind blijft. Eerder kwam naar buiten dat de acute zorg, de geboortezorg en complexe zorg zoals cardiologie op de tocht staan bij het kleinste ziekenhuis van Nederland. ,,Voor ons is het een begin. Wij blijven gaan voor zeven keer 24 uur zorg”, zei woordvoerder Gerrit van Dellen.
Het werkbezoek was georganiseerd door de gemeente Dongeradeel en werd bijgewoond door onder anderen Tweede-Kamerleden van PvdA, CDA en SP en door raadsleden, Statenleden en vertegenwoordigers van allerhande belangengroepen in de zorg. ,,De dilemma’s zijn door het ziekenhuis geschetst. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden”, zei wethouder Sicco Boorsma van Dongeradeel.
Diana Monissen, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar De Friesland, vond de visie van Royen van de medische staf ,,heel hoopgevend”. ,,Ze zegt dat het goed is samenwerking te zoeken met andere partijen in de regio en dat niet alles kan blijven zoals het is. Geboortezorg en acute zorg zullen wel anders moeten, daar moeten we creatieve en innovatieve oplossingen voor moeten bedenken. Het is hier geen stedelijke omgeving, misschien is een model-Vlissingen iets”, zei Monissen, die ,,nieuwsgierig” is naar het hele plan. Vlissingen werkt nauw samen met ziekenhuizen in België en Rotterdam.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag
Receptioniste bij De Sionsberg Anne Mieke Terpstra heeft zich in stijl uitgedost

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Let op Uw Saeck Dokkum! Dit was hetzelfde draaiboek om in Emmeloord ons Dt Jansenziekenhuis
te onthoofden.Nu is dankzij de directe concurrentie van het Anthonius in Sneek voorkomen dat zelfs de poli's gesloten zijn. Vraag samenwerking met Sneek:zij weten hoe je het aanpakt.Succes!

JJMoes,c.i, Urk - maandag, 16 januari 2012


regio
Familieberichten
Advertenties