Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Cambuur mist stootkracht in competitiehervatting
Maarten de Kever
Sittard | Waar de hoop er bij SC Cambuur was dat het goede slot van 2011 in 2012 een vervolg zou krijgen, was de realiteit gisteren in Sittard anders. De Leeuwarders waren niet bij machte om een bresje te slaan in de defensie van Fortuna Sittard en mochten uiteindelijk in de handen knijpen dat ook de thuisploeg stootkracht miste: 0-0.
Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, zijn de ambities in Sittard groot. Zeker nu oud-speler Tiny Ruijs het heft in handen heeft gekregen en sinds zijn aantreden roept dat de club ‘zeker in het linker rijtje thuishoort’. Ruijs, die bondscoach is geweest in Qatar, vervangt Wim Dusseldorp. Het voormalige hoofd jeugdopleiding van SC Heerenveen besloot rond de jaarwisseling in te gaan op een aanbod van de eredivisionist VVV-Venlo om daar technisch directeur te worden.
Fortuna Sittard had binnen een dag de opvolger klaar staan en alle hoop is nu gevestigd op de voormalig linksbuiten Ruijs. De man die weet hoe het was om in de eredivisie te spelen. Dat deed hij immers met Fortuna in de jaren negentig van de vorige eeuw en alles en iedereen met een groen-geel hart hoopt dat die tijd nog eens terugkomt.
Want wat de thuisploeg gisteravond liet zien was verre van eredivisieniveau. En SC Cambuur paste zich moeiteloos aan. De start was flitsend, maar al gauw ging het duel gelijk op. En naarmate de eerste helft vorderde, daalde het niveau dramatisch.
Hoewel Mark de Vries, die vorige week nog ziek was, inmiddels voldoende hersteld was om de reis naar Limburg mee te maken, stond hij nog niet in de basis. In de punt van de aanval posteerde trainer Alfons Arts Jaap Martijn Barto. En de spits, die deze competitie twee keer doel trof, kreeg na een kwartier de eerste mogelijkheid. Hij had vrij baan richting doel van Danny Wintjens, maar schoot voorlangs.
Toch had Cambuur met een voorsprong de kleedkamer in kunnen gaan, maar Sandor van der Heide liet zich op slag van rust verrassen door een doorgeschoten vrije trap van Oguzhan Türk. En dus liep hij de bal aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn.
Daar stonden aan de andere kant weinig andere hoogtepunten tegenover, al zag het er twee keer gevaarlijk uit toen doelman Robbert te Loeke de bal onverwacht losliet. Dankzij assistentie van zijn verdedigers bleef de schade beperkt.
Arts, de trainer van de nummer drie van de eerste divisie, keek het in de tweede helft nog een kwartiertje aan, maar moest toen wel ingrijpen. De onzichtbare Dissels en Barto mochten gaan douchen ten faveure van Bob Schepers en Mark de Vries. Het hielp niks. De thuisploeg werd zelf beter en kreeg kansjes. Opvallend was dat linkerverdediger Joeri Schrooijen tot twee keer toe gevaarlijk was (en ruimte kreeg). Vooral het tweede schot kwam akelig dicht bij het Cambuur-doel.
Niet de wissels van Arts, maar een opstootje tussen Léon Hese en Kevin Diaz (beiden kregen geel), bracht de broodnodige strijd op het veld. Cambuur leek daar van te profiteren en kwam voor het eerst in de buurt van doelman Wintjens.
Maar al snel controleerde de thuisploeg weer het duel en verlangden de toeschouwers naar het eindsignaal.
Fortuna Sittard - SC Cambuur 0-0. Toeschouwers: 3475. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Gommans, Diaz, Schrooijen, Scheelen (Fortuna), Van der Laan, Hese (Cambuur).
Fortuna Sittard: Wintjens, Geenen, De Boer, Dreesen en Schroijen; Ricksen en Voorn; Hoesen (90+2. Schulpen), Scheelen en Diaz; Gommans.
Cambuur Leeuwarden: Te Loeke; Droste, Hese, Van der Laan, Vosselman; Türk, S. van der Heide, El Makrini; Dissels (58, Schepers), Barto (62. De Vries), De Leeuw (87. Van der Wal).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties