Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Slachte: nog 10.000 kaartjes
Raerd | Voor de komende Slachtemarathon zijn nog tienduizend kaartjes voor wandelaars beschikbaar. De inschrijving begint maandagmorgen om zes uur, via internet. ,,We ferwachtsje in oanfal op ús webside”, aldus voorzitter Anne Jochum de Vries van de stichting Slachtemarathon. Vier jaar geleden waren alle kaarten binnen drie uur verkocht.
De vierde editie van de Slachtemarathon wordt gehouden op zaterdag 16 juni. Voor de wandeltocht over de oude binnendijk hebben zich 2584 mensen gemeld die lid zijn van de Vrienden van de Slachte. De ‘Freonen’ konden zich de afgelopen week al inschrijven. Voor hen is sowieso een startplek. De oudste deelnemende vriend is 92 jaar.
De inschrijving van de hardlopers heeft tot nu toe ruim elfhonderd deelnemers opgeleverd, meldde de organisatie gistermiddag. Behalve uit Nederland komen de deelnemers uit landen als Australië, Bulgarije, Duitsland, Groot-Brittannië, Hong Kong en Indonesië. De oudste hardloper tot nu toe is 75 jaar. Bij de hardlopers is geen limiet, de verwachting is dat ongeveer vijftienhonderd hardlopers aan de start zullen verschijnen.
Het thema van de Slachte is dit jaar ‘Underweis’. In de dorpen langs de route zal dit thema op muzikale wijze worden verbeeld. De belangstelling voor optredens is groot. ,,It libbet ôfgriselik”, zegt De Vries. Er hebben zich al 53 korpsen aangemeld die voor vertier willen zorgen. Ze komen uit heel Fryslân.
De Slachte start dit jaar in Raerd. De finish ligt op de kruising van de Slachtedyk met de Hoarnestreek bij Oosterbierum.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties