Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Mogelijk stappen Harkemase Boys tegen KNVB
Gerard Bos
Harkema | Het was een brief die bij Harkemase Boys gisteren een tweeledig gevoel opleverde: voetbalbond KNVB liet middels een schrijven weten dat trainer Robert Herder dispensatie krijgt als interim-oefenmeester. Tot zover het goede nieuws. Want er was ook slecht nieuws voor de club: de dispensatie geldt slechts voor een maand: na 10 februari moet Harkemase Boys een andere oplossing hebben. Voorzitter Pieter Spinder zei gisteren desgevraagd dat de club juridische stappen niet uitsluit.
Herder beschikt niet over de vereiste papieren voor het hoofdtrainerschap van een topklasser. Desalniettemin stelde Harkemase Boys, dat vandaag een bekerduel op eigen veld speelt tegen Achilles 1894, hem aan als opvolger van Wieb Rodenhuis. Die meldde zich afgelopen najaar ziek na onenigheid met het bestuur.
,,Overmacht”, zei Spinder nadat de brief van de KNVB gisteren de Harekieten bereikte. ,,Wij willen dispensatie voor de rest van het seizoen. Dat hebben we steeds gezegd. Niet om dwars te zijn, maar omdat wij geen andere interim-trainer kunnen vinden. Herder is geschikt.”
De preses sluit niet uit dat Harkemase Boys juridische stappen onderneemt tegen het besluit van de voetbalbond. ,,Ik sluit namelijk niks uit. Als bestuur gaan we er dinsdagavond over vergaderen. Leggen we ons er bij neer? Gaan we in beroep? We moeten het er maar eens goed over hebben met elkaar. Ik kan me echter wel voorstellen dat we de brief door onze jurist laten lezen.”
Het probleem zit volgens Spinder in de beschikbaarheid van andere trainers die wel over de juiste papieren beschikken. ,,In eerste instantie hebben we wel met enkele trainers gesproken, maar we kwamen er niet uit. En dan zijn er heus nog wel meer trainers, maar die vinden we niet bij onze club passen.”
Spinder benadrukt nog maar eens dat Rodenhuis niet is ontslagen. ,,Als dat het geval was, zou ik de KNVB veel beter begrijpen. Maar Rodenhuis zit in de ziektewet. De arbo-arts heeft contact met hem, de eerste berichten over hoe dat nu verder gaat, krijgen we mogelijk volgende week. Wat moet je als club doen? Zeggen tegen Rodenhuis: ‘Wieb, jij hebt de papieren, stel je niet aan, kom uit de ziektewet’? Zo werkt dat niet. En wat we doen als hij ineens beter is? Dan gaan we in gesprek, zou kunnen.”
Harkemase Boys lijkt slachtoffer van druk van de VVON, de belangenbehartiger van amateurvoetbaltrainers. Die wil dat de KNVB - gisteren niet bereikbaar voor commentaar - strenger optreedt tegen clubs met een trainer zonder de vereiste papieren. De situatie bij SVZW, competitiegenoot van Harkemase Boys, is daar een voorbeeld van: Hans Kraaij junior is in de praktijk de coach, maar op papier staat zijn assistent - met wel het juiste diplioma - als hoofdtrainer vermeld.
,,Die kwestie is vast van invloed”, denkt Spinder. ,,Het verschil? Bij SVZW werd de trainer ontslagen, bij ons werd-ie ziek. Overmacht, daar blijf ik bij.” Wordt vervolgd dus.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties