Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economievrijdag, 14 oktober 2011

Pranger-Rosier investeert voor nog betere tijden
Leeuwarden - Met een vestiging in Leeuwarden wil installatiebedrijf Pranger-Rosier centraal zitten in Fryslân en dichter bij de rest van het land. Gisteren werd het nieuwe pand aan de Alexander Cohenwei geopend door burgemeester Ferd Crone.
Het Dokkumse Pranger-Rosier, dat ook vanuit Sneek opereert onder de naam Otte installaties en al in Leeuwarden onder Winters installaties, heeft zich goed door de crisis geslagen. ,,En als je in slechte tijden kan investeren, ben je klaar voor als het weer aantrekt”, zegt algemeen directeur Douwe Kiestra.
Dat het bedrijf het afgelopen jaar zelfs is gegroeid met twintig werknemers naar 260 is te danken aan de allround kwaliteiten, verklaart Kiestra. ,,We beheersen het totale marktsegment. Begin 2000 hebben veel installateurs de service en onderhoud uitbesteed of op een laag pitje gezet. Wij hebben er een prioriteit van gemaakt.” Dat vindt de klant fijn. Het bedrijf heeft ook de mensen om vanaf het begin van het bouwproces mee te denken over duurzame installaties zoals zonnecollectoren en koude- en warmteopslag. Daarnaast is het onderhoud efficiënt gemaakt.
Zo kan het zomaar zijn dat de monteurs van Pranger-Rosier voor onderhoud langs komen zonder dat er een probleem lijkt te zijn. ,,Als er een storing is in de cv, verwarming of de luchtbehandeling, wordt dat door het systeem vaak zelf via de elektra opgevangen. En dus merk je het als gebruiker niet, maar wij krijgen het probleem digitaal door en verhelpen het.”
Het familiebedrijf, in 1967 ontstaan, doet de installaties en het onderhoud voor banken, ziekenhuizen, bij woningen, boeren, projectontwikkelaars en de Rijksgebouwendienst, boven de grote rivieren. Duurzaam is daarbij vaak een sleutelwoord. ,,We zijn nieuwsgierig. We lopen niet voorop, maar zijn nu bijvoorbeeld bezig met een warmwaterpomp die tot driehonderd woningen van energie kan voorzien. Dat is interessant”, zegt Kiestra.
Voor een eventuele volgende uitbreiding ligt een vestiging in Drenthe of Overijssel het meest voor de hand, zegt Kiestra. Op dit moment is de ordeportefeuille in ieder geval al vol genoeg voor extra personeel. ,,We nemen eigenlijk elke goede, allround monteur nog aan.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties