Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economievrijdag, 14 oktober 2011

Oranjewoud

Ingenieursbureau neemt grote bouwer Ooms over
Heerenveen - Ingenieursbureau Oranjewoud breidt fors uit. Dochterbedrijf Strukton neemt branchegenoot Ooms uit Scharwoude over. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Het gaat om de grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden, de adviestak en een deel van de buitenlandse bouwactiviteiten van Ooms. Ooms zal onder eigen naam een onderdeel binnen Strukton vormen.
Ooms telt 420 werknemers in Nederland en had vorig jaar een omzet van 138 miljoen euro. Strukton streeft ernaar de overname uiterlijk 1 januari te laten plaatsvinden. Eerst wordt nog overleg gevoerd met de vakbonden en ondernemingsraden. Ook is toestemming nodig van de Nederlandse Mededingsautoriteit.
Met deze overname wil Strukton zijn positie in het westen van het land verstevigen. Daar is de aanwezigheid van Strukton, dat ruim zesduizend werknemers telt, nog beperkt.
Vorig jaar juli nam Oranjewoud, ook gevestigd in Heerenveen, Strukton over van de Nederlandse Spoorwegen. Voor het spoorinfrastructuur- en bouwbedrijf werd 168,1 miljoen euro betaald. De huidige werkmaatschappijen van Strukton en Oranjewoud zijn nog steeds onder hun eigen naam werkzaam in Nederland.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties