Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiewoensdag, 21 september 2011

Fries samenwerkingsverband elektrische vervoermiddelen
Bakkeveen - Zeven ondernemers uit Fryslân werken sinds gisteren officieel samen om bestaand elektrisch vervoer onder de aandacht te brengen van het publiek. ,,Er is veel aandacht voor dit soort vervoer, maar in veel gevallen gaat het echter nog om technologie die nog niet in bedrijf is. Wij willen de mensen laten zien dat er in Fryslân nu al van alles verkrijgbaar is”, zegt mede-initiatiefnemer Theo de Jong van Frisian Motors uit Bakkeveen. De Jong verkoopt elektrische terreinauto’s en zitmaaiers die ook geschikt zijn voor andere toepassingen.
Andere deelnemers zijn MPI in Leeuwarden met scooters en fietsen, Rebbl voor het ombouwen van (klassieke) auto’s naar elektrische, Leverancier van laadpunten EV-box, Segway on Tour, ondernemer Tjeard Piter Mast met de website www.elektrischeautokopen.nl en communicatiebureau Question & Answer.
De ondernemers willen in Fryslân diverse evenementen organiseren om bedrijven en particulieren te interesseren. De bedoeling is om dit te doen in samenwerking met de provincie Fryslân met het project drive4electric.

Gratis scan

De initiatiefnemers hebben een site gelanceerd met informatie. Via de site kunnen bedrijven voor 1 december een gratis scan aanvragen ter waarde van 1500 euro. Hiermee worden bedrijven doorgelicht en wordt berekend hoeveel geld er in de meeste gevallen kan worden bespaard met elektrisch rijden en hoe groot de reductie is aan de uitstoot van koolstofdioxide (CO2).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties