Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Deceptie Bokma op NK, brons Leijenaar
Linschoten - Het zou zomaar kunnen dat Anna Jet Leijenaar haar laatste wedstrijd heeft gesprongen. Het zou ook zomaar kunnen dat het niet zo is. ,,Want ik ben er nog altijd niet over uit of ik stop of doorga”, sprak ze zaterdag na het NK fierljeppen in Linschoten. Als ze stopt, is de derde plaats van zaterdag haar laatste wapenfeit geweest. ,,Ik zou ermee kunnen leven. Want de andere twee waren gewoon beter vandaag.”
Die twee waren haar concurrenten Dymphie van Rooijen en Wendy Helmes, van de Polsstokbond Holland. Samen met dat duo én haar Friese rivale Hiske Galama werd Leijenaar gezien als een van de vier kandidaten voor de nationale titel bij de vrouwen.
De voortekenen waren goed. De laatste twee keer dat een Nederlandse titelstrijd op een schans van de Hollandse bond werd georganiseerd, was het goud voor de Sneekse ljepster. ,,Het zat er misschien in mijn derde sprong in, als die recht was gegaan”, keek Leijenaar terug op het NK. Ze pakte het brons met 14.90 meter, op ruime afstand van nationaal recordhoudster Van Rooijen, die met 15.63 in de finale de zege voor de neus van Helmes (tweede, 14.95) wegkaapte.
,,Iedereen baalt wanneer-ie niet wint. Ik had ook liever de titel gepakt. Maar ook met zo’n derde plaats moet je blij kunnen zijn. Want er waren vier sterke vrouwen.” Galama bleek in Linschoten het haasje: zij was de favoriete die van de vier klasbakken de finaleplek miste.
Wie weet lukt dat volgend jaar, als Leijenaar er niet meer bij is. Hoewel? ,,Dit was een mooie voorlopig laatste wedstrijd. Want ik blijf erbij: dit voelt als een onafgemaakt seizoen. Ik wil nu nog niks besluiten.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties