Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Cultuurwoensdag, 11 mei 2011

Festival in Groningen rond jarige Bob Dylan
Groningen - Het Groninger Forum houdt op 24 mei een festival rond Bob Dylan vanwege de zeventigste verjaardag van de zanger. Dat heeft een woordvoerder gemeld. Het Dylan70 Festival wordt gehouden op initiatief van zes jonge Groningse vrienden en fans van de zanger die de mijlpaal willen vieren met de stad. Het festival vindt plaats in ForumImages in Groningen.
Tijdens het festival komt zowel de protestzanger Bob Dylan aan de orde als zijn elektrische kant, de rebel én de ongrijpbare kunstenaar, aldus de organisatie. Het festival begint met de vertoning van de film I’m not there. Daarna zijn er optredens van diverse artiesten, onder wie Lucky Fonz III, Half Way Station en Ralph de Jongh. Wia Buze zingt werk van Dylan in het Gronings en de Groningse rootsmuzikanten Grumpy Old Men spelen Dylans vroege werk.
Alle optredens worden begeleid met videokunst van het Groningse vj-collectief WERC. Tussen de optredens door vertellen Dylankenner Sjoerd de Jong en vertaler Erik Bindervoet over Dylan als icoon en zijn betekenis voor de popcultuur en de kunsten.
i Meer informatie is te vinden op www.dylan70.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties