Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economiedinsdag, 19 april 2011

Zonnepanelenfabriek komt naar Leeuwarden
Leeuwarden - Leeuwarden krijgt een fabriek voor zonnepanelen. Het Noord-Hollandse bedrijf voor de ontwikkeling van zonnestroom Solar Electricity Development steekt zes miljoen euro in een productielocatie. In oktober moeten de eerste panelen van de band rollen. Dat zegt directeur Teus Olivierse.
,,Het wordt de eerste productielocatie in Noord-Nederland”, zegt Olivierse. In eerste instantie wil het bedrijf de productie met dertig mensen gaan doen. Maar dat zou in de toekomst moeten uitgroeien tot 120 man personeel.
De zonnepanelen worden geproduceerd voor onder andere bedrijfpanden, agrarische bedrijven, nieuwbouw en woningbouwrenovatie. Met de woningcorporaties Elkien en WoonFriesland worden al gesprekken gevoerd. Met de jaarlijkse productie zou heel Fryslân van stroom kunnen worden voorzien.
Het bedrijf weet nog niet welk pand het in Leeuwarden gaat betrekken. Daarover is Olivierse nog in gesprek met de gemeente Leeuwarden. ,,Maar de tijd is te kort voor nieuwbouw. We willen in oktober van start.”
Solar Electricity Development is naar Fryslân gekomen vanwege het gunstige vestigingklimaat. ,,Er wordt hier goed nagedacht over duurzame energie. Met name als het gaat om water- en zonnestroom”, zegt Olivierse. De daadkracht van Leeuwarden en de meerwaarde van EnergyValley, het platform voor energie in het Noorden, zijn daarin belangrijk.
Solar Electricity Development houdt zich bezig met de technologische ontwikkeling van zonnepanelen van de techniek tot de toepassing ervan in het dagelijks leven.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties