Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Cultuurwoensdag, 13 april 2011

Drie premičres op jubileumconcert Soli Brass
Leeuwarden - Soli Brass uit Leeuwarden viert volgende week zijn 75-jarig bestaan met de opvoering van drie stukken die nog nooit eerder gespeeld zijn. Klapper is de premičre van het nieuwe stuk Rambone. Het is geschreven door de componist Chiel Meijering. Het stuk is speciaal bedoeld voor Soli Brass dat samen gaat optreden met bastrombonist Brandt Attema en harpiste Astrid Haring.
Attema is bastrombonist van het Radio Filharmonisch Orkest, vast lid van het Nederlands Blazers Ensemble en vormt met Haring een bijzonder muzikaal duo. Rambone gaat volgende week zaterdagavond in het City Schaaf Theater in Leeuwarden in premičre. Overdag is er een reünie van zeker 150 oud-leden. ’s Avonds zal er ook een reünie-orkest onder leiding van oud-dirigent Jan de Haan optreden met muziek uit de jaren tachtig.
De Leeuwarder topbrassband, die uitkomt in de kampioensdivisie, werd opgericht als fanfare onder de naam Soli Deo Gloria. De laatste jaren heeft de brassband zich ontwikkeld tot een band die elk jaar wel met de wereldpremičre van een compositie komt. Tijdens het jubileumconcert zijn er zelfs drie premičres. Naast Rambone wordt voor het eerst een arrangement van het stuk Ballade van Erik Ewazen gespeeld en het stuk The Tempest van Harrie Janssen, geďnspireerd op het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties