Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiewoensdag, 13 april 2011

‘Geen importverbod op Roundup’
Den Haag - Staatssecretaris Bleker van Landbouw stelt geen verbod in op de import van het bestrijdingsmiddel Roundup en de genetisch gemodificeerde RoundupReady gewassen. Kamerlid voor de Partij van de Dieren Ouwehand had hierom gevraagd. Ze zag in Amerikaanse onderzoeken die wijzen op een nieuw pathogeen in ggo-gewassen soja en maïs een bedreiging voor dieren en mensen. Bleker vindt echter dat er geen causaal verband is aangetoond tussen Roundup en ggo-gewassen en de gezondheid van planten of dieren. Op Europees niveau is eerder een risicobeoordeling geweest.
Niet genoeg animo voor kofferbakbeurs
Drachten - De zogenaamde kofferbakbeurs die gisteren gehouden zou worden in het Fries Congrescentrum in Drachten is afgelast. Er waren niet genoeg aanmeldingen. ,,Bij veertig aanmeldingen zou het doorgaan, maar er waren er 23”, zegt Reitze Douma van detacheringsbureau Detac Noord, de organisator van het evenement. De bedoeling was dat bedrijven vanuit de kofferbak van een auto of vanuit een zijspan, motor of bakfiets hun producten zouden aanbieden voor verkoop aan andere bedrijven. In Rotterdam werd vorig jaar met succes zo’n beurs georganiseerd. Detac Noord wil het volgend jaar april opnieuw proberen.
Provinciehuis kijken op Dag van de Bouw
Leeuwarden - Wie benieuwd is naar het bouwproces van het provinciehuis in Leeuwarden kan eind mei een kijkje komen nemen. In het kader van Dag van de Bouw is het publiek welkom op de bouwplaats op zaterdag 28 mei. In totaal zijn in Nederland 220 bouwlocaties te bezichtigen. Dat is minder dan in de afgelopen jaren. De Dag van de Bouw heeft tot doel om de vele positieve kanten van de bouw te laten zien. Het is de zesde keer dat de dag wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties