Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Cultuurvrijdag, 3 december 2010

WTC wordt zorghotel voor theatervoorstelling
Leeuwarden - Voor de nieuwste voorstelling van het Leeuwarder theatergezelschap BUOG wordt de bovenverdieping van het WTC hotel in Leeuwarden tijdelijk omgebouwd tot zorghotel. Dat heeft BUOG bekendgemaakt. Tetman State is een Friestalige voorstelling over kwetsbare bejaarde Friese artiesten en kunstenaars in een modern zorghotel met groots uitzicht over hun verleden. Het stuk is geïnspireerd op het Rosa Spier Huis, een zorgcentrum voor bejaarde kunstenaars in Laren.
In het Friese zorghotel Tetman State verblijven oude artiesten die vooral vroeger furore maakten. Anneke Douma, Hilly Harms, Doede Veeman, Meindert Bijlsma, Leny Dijkstra en Romke de Leeuw zijn de bejaarde bewoners van het hotel. Tet Rozendal en Theo Smedes zijn respectievelijk de uitbater en verzorger van het hotel. Zij laten zien hoe sociaal het nieuwe zorgmodel in de praktijk is en wat er gebeurt als zorgondernemers hun hart niet bij de zorg hebben liggen. Ook laat Tetman State zien hoe er met Friese cultuur wordt omgegaan.
De voorstelling is bedacht en uitgewerkt door Baukje Wytsma, Pieter Stellingwerf en Kees Botman. Tetman State gaat op 13 januari in première. De kaartverkoop begint 16 december.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties