Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurzaterdag, 30 oktober 2010

Kunstenares Merel Visser naar biŽnnale in Florence
Sneek - Merel Visser (1976) uit Sneek is uitgenodigd om volgend jaar te exposeren op de kunstbiŽnnale in Florence. Dat heeft de kunstenares gisteren gemeld. De achtste editie van de biŽnnale vindt plaats van 3 tot en met 11 december 2011 in het Fortezzo di Basso in de Italiaanse stad.
,,Ik voel me vereerd met deze invitatie en heb er enorm veel zin in. Florence is al eeuwenlang een broedplaats van kunst en inspiratie en dit is natuurlijk een pracht van een gelegenheid om erheen te gaanĒ, aldus Visser, die denkt dat ze enorm veel inspiratie zal krijgen in ,,de stad van Leonardo da Vinci, Michelangelo en BotticelliĒ.
De Florence BiŽnnale is de grootste internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst ter wereld. Het evenement, waar tweejaarlijks ruim zevenhonderd kunstenaars uit ruim zeventig verschillende landen aan meedoen, werd in 2001 benoemd tot officiŽle partner van de VN in het programma Ďdialoog tussen beschavingení.
Merel Visser werkt sinds 1994 in opdracht, variŽrend van portretten in potlood of acryl tot muurschilderingen van soms forse afmetingen op zowel binnen- als buitenmuren. Ze exposeert haar werk permanent in haar eigen etalage in Sneek. Haar werk is figuratief, zeer kleurrijk en heeft themaís als flora en fauna en mensenfiguren.
i www.kunstvanmerel.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties