Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 1 oktober 2010

Fries kerkenplatform bekritiseert koers nieuwe kabinet
‘Heb vertrouwen, sla geen haattaal uit’

Leeuwarden - De Raad van Kerken in Friesland heeft zorgen over de koers die met het nieuwe kabinet Rutte, met gedoogsteun van de PVV, wordt ingezet.

‘Een regering vormen betekent vertrouwen stellen in elkaar en in de samenleving waaraan leiding wordt gegeven. Wantrouwen kan niet de bron van inspiratie zijn voor toekomstig regeringsbeleid’, aldus de Raad in gisteren uitgegeven verklaring.
De vrijheid die in mensenrechten wordt geformuleerd en breed gedragen wordt in onze samenleving beoogt het welzijn van allen,meent de Friese Raad. ‘We stellen als Raad van Kerken in Fryslân gerechtigheid en vrede centraal, uitdrukkelijk ook voor islam en vreemdelingen. In navolging van Jezus Christus die leerde vanuit de Thora en de Bergrede, zorg te dragen voor de weduwe, de wees en de vreemdeling’.
De Raad van Kerken wil nu - een dag voor het CDA-congres in Arnhem - zijn stem laten horen ‘omdat groepen mensen in onze samenleving apart gezet en uitgestoten dreigen te worden’. Het kan niet zo zijn dat er straks beleid komt waarbij de deuren worden gesloten, aldus het kerkenplatform. Het gisteren gepresenteerde regeerakkoord laat zien dat er ingrijpende maatregelen worden voorgesteld om de immigratie terug te dringen. ‘We voelen plaatsvervangende schaamte alle keren dat woorden onherbergzaam zijn en veroordelend. Alle keren dat vreemdelingen in ons midden gekwetst worden door arrogantie en wantrouwen’.
Integratie is een politiek beladen onderwerp, maar het behoort tot het wezen van een goede samenleving om in goede relatie met elkaar te leven, aldus de verklaring. ‘De haattaal, de versterking van angst, het vijanddenken, de anti-islamhouding brengen die goede verstandhouding ernstig in gevaar. We willen een klemmend beroep doen op christelijke en andere politieke partijen om niet te regeren vanuit een houding van afwijzing en hardheid ten opzichte van bepaalde groepen en religies en deze houding op politiek niveau ook niet te gedogen.’
Gevraagd wordt aan ‘de politieke volksvertegenwoordigers om een grondige bezinning om op dit cruciale moment onverstandige beslissingen te voorkomen’.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties