Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Cultuurvrijdag, 9 juli 2010

Historisch tijdschrift over Fryslân in de maak
Leeuwarden - Fryslân krijgt in september een nieuw historisch tijdschrift. Het blad, getiteld Fryslân, is een initiatief van het Koninklijk Fries Genootschap en de Zwolse uitgeverij Waanders. Het tijdschrift wordt de opvolger van de gelijknamige uitgave die het genootschap al jaren in eigen beheer uitgaf. Beide partijen ondertekenen vandaag een overeenkomst over de samenwerking.
Fryslân zal zes keer per jaar verschijnen en moet een glossy publiekstijdschrift van 32 pagina’s worden ,,voor iedereen die interesse heeft in de Friese cultuur en geschiedenis”, zegt Jan Folkerts van het Koninklijk Fries Genootschap. ,,Dankzij de samenwerking met Waanders kan het nieuwe tijdschrift vaker verschijnen dan het kwartaalblad dat we hadden. We willen toe naar een verschijning van tien keer per jaar zodat we beter kunnen inspringen op de actualiteit.”
Niet alleen wil het Fries Genootschap een ,,mooi blad voor een brede doelgroep maken”, met het initiatief hoopt het ook zijn ledenaantal een impuls geven. ,,Dat loopt de laatste jaren terug, mede door een vergrijzend ledenbestand”, zegt Folkerts. Het nieuwe blad verschijnt in een grotere oplage en zal verkrijgbaar zijn bij boekhandels.
Het eerste nummer van Fryslân verschijnt in september en heeft als thema de ‘Luchtvaart in Fryslân’. Dit krijgt gestalte in artikelen over onder meer de Nederlandse vliegenier Clément van Maasdijk die dit j
aar honderd jaar geleden als eerste over Fryslân vloog, de Friese privépiloot van prins Bernhard Gerben Zondervan en de Friese Ballonfeesten.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Als historicus van het oude vliegveld Eindhoven/Welschap (geopend inop 10-9-1932)heb ik in mijn archief ook een informatie uit ± 1932 over een vraag uit Friesland hoe een vliegveld alsdaar moet worden aangelegd. Men vraagt advies aan de gemeente Eindhoven. Zal ik deze informatie bewerken en aanleveren? -ac

A.Ceelen, Eindhoven, 5652 RB - maandag, 12 juli 2010


cultuur
Familieberichten
Advertenties