Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Geloof & Kerkwoensdag, 7 juli 2010

Oud-PKN predikant Tjitze Tjepkema wordt priester
Leeuwarden/Groningen - Tjitze Tjepkema (46), oud-predikant in de Protestantse Kerk in Nederland, gaat per 1 september aan de slag als kandidaat-priester. Dat meldt het bisdom Groningen-Leeuwarden. Tjepkema gaat werken in de parochies van Coevorden, Steenwijksmoer, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen. Het is een fulltime aanstelling.
Tjepkema trad in 2007 toe tot de Rooms-Katholieke Kerk. Op 9 december van dat jaar ontving hij in Dokkum in de Bonifatiuskapel van bisschop Van den Hende van Breda het heilig vormsel. Van den Hende is een goede vriend van Tjepkema.
De afgelopen twee jaar bereidde Tjepkema zich in Italië voor op het priesterambt. Zijn doel is ook om daadwerkelijk priester te worden. Zijn diakenwijding is al gepland. Die is op 20 november in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden en zal worden gedaan door bisschop De Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden. De diakenwijding gaat vooraf aan een latere priesterwijding, die volgens woordvoerder van het bisdom Laetitia van der Lans te verwachten is voor de zomer van 2011, waarschijnlijk in mei of juni.

Innerlijke stem

Tjepkema noemde zijn overgang naar de Rooms-Katholieke Kerk destijds ,,een daad van gehoorzaamheid aan een innerlijke stem”. Zijn laatste gemeente was de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk van Bolsward.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties