Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 12 maart 2010

Ds. Rob Visser uit Apeldoorn wordt pioniersdominee
Amsterdam/Utrecht - Ds. Rob Visser verruilt de Grote Kerk in Apeldoorn voor de nieuwe wijk IJburg in Amsterdam. Hij vult daarmee de eerste van de pioniersplekken op die vanuit de Protestantse Kerk in Nederland worden geïnitieerd.
De intrede in Amsterdam vindt plaats in september. Visser werd landelijk bekend na het drama op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn waarbij hij de deuren van de kerk openzette voor iedereen die troost zocht.
Hij ziet voor zichzelf een grote uitdaging weggelegd voor de kerk op IJburg waar alles net begint. ,,In IJburg moet ik helemaal opnieuw beginnen. Ik voel me een beetje een zendeling die de basis waarop hij zelf terugvalt graag met anderen wil delen. Ik hoop iets moois te creëren waardoor anderen de rijkdom van de christelijke traditie kunnen ontdekken en daar zingeving voor hun leven aan kunnen ontlenen.”
De Protestantse Kerk wil de komende jaren zes pioniersplekken in het leven roepen. IJburg is hiervan de eerste. In Nieuw-Vennep wordt hard gewerkt aan een tweede plek en ook in Rotterdam-Zuid is een pioniersplek in voorbereiding. Pioniersplekken worden gesticht op plekken waar nog geen kerk is, zoals in vinexlocaties, of daar waar de kerk verdwenen is.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties