Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 1 maart 2010

Sterfgeval overschaduwt zege Zeerobbben

Bolsward - Zeerobben leefde de afgelopen dagen in twee enorme uitersten. De complete selectie steunde eerst aanvoerder Etienne Oosterom bij de begrafenis van zijn zus en een dag later moest de koploper aan de bak tegen Bolswardia. Er werd met 2-3 gewonnen, maar er was geen juichstemming bij de Harlingers.

Reinder Jongsma
Trainer Koos Heising gaf voor het competitieduel in het nieuwe jaar aan, dat het overlijden van de 32-jarige Elvira Oosterom een enorme impact heeft binnen de club. ,,Dan zie je maar hoe betrekkelijk voetbal eigenlijk is. Etienne wil spelen en daar heb ik respect voor. Het is een stabiele jongen, maar je weet nooit wat zo’n persoonlijk drama met je doet.’’
De lange spits Wietse de Wit, die zijn teamgenoot in het begin van de tweede helft een welgemeende schouderklop gaf, maakte verrassend samen met Michel van der Ploeg het verschil tegen Bolswardia, dat bijna onderaan bungelt in de derde klasse A.De 31-jarige topscorer aller tijden van de Harlingers en de 35-jarige regisseur op het middenveld kwamen tot de winterstop uit voor het tweede elftal.
De Bolswarder oefenmeester Heising, die de twee oudgedienden eerder al onder zijn hoede had bij de junioren, gunde beiden vanwege een aantal blessuregevallen tegen Bolswardia een basisplaats. Het bleek een gouden greep, want in de beginfase werd de allereerste hoekschop van Van der Ploeg door zijn maatje De Wit snoeihard achter keeper René Nieuwenhuis geknikt: 0-1.
De spits snelde na zijn treffer meteen naar assistent-trainer Anthoon Elsinga voor de felicitaties. De oud-keeper van onder meer Broekster Boys en Harkemase Boys had de speler er in de bespreking op gewezen dat hij de kleine keeper gelijk moest imponeren met een duw en dat werd onopvallend gedaan.
Bolswardia, dat aanvankelijk veel moeite had met de opbouw, leek na deze tegenvaller rijp voor de sloop, maar de acties van de wervelende gasten stierven allemaal in schoonheid. Op het middenveld waren naast de slimme Van der Ploeg ook Steffan Amels en Gideon Vellinga in vorm. Toch werd tot drie maal toe verzuimd om een beslissende tik uit te delen.
Bolswardia-trainer Loet Boot, die drie seizoenen trainer was bij Zeerobben en de ploeg in 2006 naar de eerste klasse leidde, leek na rust de juiste strijdwijze te hebben bedacht. De Harlingers werden feller en sneller aangepakt en raakten daardoor van slag. De geplaagde thuisclub zette binnen vijf minuten de achterstand om in een voorsprong. Marco Niewenhuis klopte eerst keeper René van der Ploeg met een lob en invaller Thomas van Zuiden was het eindstation bij een dieptepass van dezelfde Nieuwenhuis: 2-1.
Boot voelde zich even de koning van de zaterdag, want hij bracht de lijstaanvoerder duidelijk aan het wankelen. Twee dotten van kansen werden schlemielig verprutst. Boot: ,,Ze waren rijp voor de sloop. Maar ja, ‘als’ telt niet in de sport. Nijholt legde niet breed op een medespeler en die bal van Ties Strikwerda werd er niet in geramd. Maar we verliezen niet van Zeerobben, maar van Michel van der Ploeg.’’
Boot had het goed gezien, want uit twee stilstaande situaties kon Zeerobben, dat nadrukkelijk aast op de tweede klasse, averij voorkomen. De vrije trap van de middenvelder was op maat en werd doorgekopt door De Wit en vervolgens was Willem Faasse winnaar in het luchtgevecht.
De aanvaller stichtte nog geen tien minuten later opnieuw onrust met een harde kopbal uit een vrije trap van Van der Ploeg. Keeper Nieuwenhuis keerde in eerste instantie, maar de rebound werd ingegleden door de alerte Amels: 2-3.
De Wit was uiteraard tevreden over zijn geslaagde rentree, maar door de verdrietige gebeurtenis van de afgelopen week was ook hij maar een klein mannetje. ,,Het doet zo zeer. Ze kwam vaak kijken bij onze wedstrijden. We hebben weliswaar gewonnen, maar ik was er niet altijd bij met mijn gedachten.’’
Bolswardia - Zeerobben 2-3 (0-1). 3. Wietse de Wit 0-1, 47. Marco Nieuwenhuis 1-1, 52. Thomas van Zuiden 2-1, 75. Willem Faasse 2-2, 84. Steffan Amels 2-3. Scheidsrechter: Floris Sinnema (Wergea). Gele kaart: Jan Dijkstra, Johan Holwerda (Bolswardia) en Etienne Oosterom (Zeerobben).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties