Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiemaandag, 28 september 2009

Bolswarder bierbrouwer is Held van de Smaak
Zaandam - Bierbrouwer Aart van der Linde uit Bolsward mag zich sinds gisteren Held van de Smaak 2009 noemen. Een vakjury uit de culinaire wereld verkoos Van der Linde op het Smaakexplosies festival in Zaandam. Het festival vormde de afsluiting van de Week van de Smaak.
Het thema van de heldenverkiezing dit jaar was ‘ambachtelijke en streekgebonden bieren’. Volgens een woordvoerder van Biologica, coördinator van het festival, won Van der Linde de prijs omdat hij grondstoffen uit zijn eigen regio gebruikt, en zijn afzetmarkt binnen de grenzen van Fryslân ligt. ,,Hij produceert zijn bier duurzaam met korte lijnen naar de afnemers’’, aldus de woordvoerder.
Biologica is tevreden over het verloop van de Week van de Smaak, een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van regionale producten. ,,Met dit evenement willen wij stimuleren dat steden afzetmarkten worden voor landbouwproducten uit de nabije regio. Dit gebeurt steeds vaker’’, aldus de woordvoerder.
De ‘Hoofdstad van de smaak’ was dit jaar Amsterdam. Volgens de woordvoerder deden dit jaar zo’n vierhonderd bedrijven en organisaties mee. Tijdens de eerste editie van het festival, in 2007, deden er nog 180 organisaties mee. Volgend jaar is Den Bosch de smaakhoofdstad.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties