Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economievrijdag, 15 mei 2009

Uitbreiding christelijke werkbegeleider Fluger
Drachten - De christelijke loopbaanbegeleider Fluger uit Eemnes met een vestiging in Drachten, blijft gestaag groeien. Dat heeft het bedrijf, dat gisteren zijn eerste lustrum vierde, bekendgemaakt. Jaarlijks worden nu al enkele honderden mensen begeleid naar ander werk. ,,Zelfs mensen tussen veertig en vijftig jaar oud vinden een plek op de arbeidsmarkt”, zegt directeur Jan Willem Gunnink.
Bij het bedrijf werken intussen zestien mensen. En dat zullen er volgens de directeur de komende maanden meer worden. ,,We zijn nu bezig met het inwerken van enkele nieuwe mensen die we dit jaar nog willen inzetten.”
Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan begeleiding, mede door de economische tegenwind, organiseert het bedrijf dit jaar veel meer kennismakingsbijeenkomsten dan vorig jaar. In 2008 werden er twintig bijeenkomsten gehouden, verdeeld over het hele land. Dit jaar zullen dat er naar verwachting vijftig tot zestig zijn. Op 3 juni is er een bijeenkomst in Drachten.
Fluger werkt volgens de directeur vooral vanuit de visie om mensen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen. ,,Dat is ook een Bijbels uitgangspunt. We merken dat dit effect heeft. Zo hebben we in de afgelopen weken iemand begeleid die ontslagen werd bij Philips. Deze man liep er tegen aan dat verschillende mensen meebeslisten in zijn werktraject. Nu kan hij aan de slag bij een klein bedrijf als consultant waar hij naar verwachting beter uit de verf komt. Een ander voorbeeld is iemand van dertig die na een drugsverleden bij het Leger des Heils terecht is gekomen. Hij is ervaringsdeskundige en is dus zeer geschikt voor het werk. Daarnaast doet hij nu nog een opleiding in sociaal pedagogisch werk.”
i De bijeenkomst in Drachten op 3 juni is op het adres Splitting 7 en begint om 19.30 uur. Aanmelden met een e-mail via aanmelden@fluger.nl onder vermelding van ‘Drachten’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties