Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportwoensdag, 13 mei 2009

Broekster Boys dicht bij stunt
Leeuwarden - Met uitzondering van Leeuwarder Zwaluwen zijn de Friese tweedeklassers al in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Zowel Broekster Boys als ’t Fean’58 kwam gisteren in de strijd om een plaats in de tweede ronde te kort. Met name Broekster Boys was, na de 1-2 thuisnederlaag, in Hasselt dichtbij een stunt tegen Olympia’28. De formatie van trainer Klaas Dijkstra moest zich pas na strafschoppen gewonnen geven.
Na het 1-2 verlies in Damwoude gaf Broekster Boys zich gisteravond bepaald niet gewonnen. Sterker nog, de formatie van trainer Klaas Dijkstra maakte in Hasselt de wedstrijd en nam vlak na de pauze brutaal een 0-3 voorsprong. ,,Het was de wedstrijd van de gemiste kansen, want we hebben zeker nog wel zes of zeven keer alleen voor de keeper gestaan. We hebben te weinig uit de mogelijkheden gehaald”, vond Dijkstra.
Toen Richard Boerhof uit een strafschop in de 51e minuut 1-3 maakte was er nog geen man overboord. ,,Een cadeautje, want het was geen handsbal”, aldus Dijkstra. Olympia’28 voerde de druk op en kwam vlak voor tijd nog op 2-3, waardoor het duel vanaf de strafschopstip moest worden beslist. Daarin trok Broekster Boys met 5-4 aan het kortste einde. ,,Het geeft een dubbel gevoel, maar we nemen wel met opgeheven hoofd afscheid van de nacompetitie.”
Voor ’t Fean’58 zat een stunt er nooit daadwerkelijk in. De ploeg verloor zaterdag thuis al met 2-0 van FC Meppel en gisteren werd het 3-1 voor de Drenten. Die kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Olaf Dolstra. Even was er hoop voor ’t Fean’58 toen Reinier Stoker op slag van rust de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft bleek een zege echter te veel gevraagd voor de ploeg uit Surhuisterveen. Marcus Koetsier maakte in de slotfase met twee goals een einde aan alle illusies.
Olympia’28 - Broekster B. 2-3 (0-2) Olympia’28 wns. (5-4). 26. Geert Lammert Wijnsma 0-1, 44. Marco Zielman (e.d.) 0-2, 46. Stefan Overkempe 0-3, 51. Richard Boerhof (pen.) 1-3, 90. Jasper van der Stouw 2-3. Eerste wedstrijd 2-1, Olympia’28 door.
FC Meppel - ’t Fean’58 3-1 (1-1). 6. Olaf Dolstra 1-0, 45. Reinier Stoker 1-1, 77. Marcus Koetsier 2-1, 82. Koetsier 3-1. Eerste wedstrijd 2-0, FC Meppel door.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties