Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportwoensdag, 13 mei 2009

Balk, Delfstrahuizen en CSL naar volgende ronde
Leeuwarden - In de nacompetitie van de derde klasse was gisteravond geen succes weggelegd voor de thuisclubs. Voor Balk, Delfstrahuizen en CSL was dat succes er wel. Zij gaan door naar de volgende ronde, waarin SGV als herkanser van de tweede klasse I ook instroomt. Waterpoort Boys moet het als herkanser van de tweede klasse J in de tweede ronde opnemen tegen SC Rouveen, dat zich via strafschoppen plaatste voor de volgende ronde in de strijd om het tweedeklasserschap.
Balk plaatste zich door een 1-3 zege in Harlingen op Zeerobben voor de volgende ronde. Volgens Zeerobben-trainer Rob Kleefman was de uitslag zeer geflatteerd. Bij rust stond het al 0-3 voor Balk. ,,Maar bij alle tegengoals ging onze keeper Arjan Veenstra in de fout”, zei Kleefman, die verder geen punt maakte van de uitschakeling. ,,Heel jammer, maar fouten van de doelman horen er ook bij. Hij heeft ons ook vaak gered de laatste tijd, maar dit kan ook eens gebeuren. Het is alleen jammer dat het in zo’n wedstrijd is. Aan de andere kant: we hadden de kansen ook gewoon moeten benutten, want die waren er genoeg.”
De nederlaag beroofde Kleefman en zijn team weliswaar van een mogelijke promotie, maar niet van zijn humor. ,,Ik heb onze keeper nog opgehaald vanuit Franeker. Misschien moet hij voor straf dan maar lopend terug. Of op de fiets”, klonk het met een knipoog.
Voor Kollum waren de druiven zuur tegen de counterspecialisten van Delfstrahuizen. Die kwamen na een 1-0 thuiszege met 1-1 goed weg in Kollum. ,,We hebben het uitstekend gedaan en hadden de wedstrijd onder controle. En we hebben niks weggegeven. Als het dan in de 86e minuut nog gelijk wordt uit een counter, dan is dat wel een beetje zuur”, vond Kollum-trainer Jacob Russchen. Vier minuten daarvoor was zijn ploeg nog op voorsprong gekomen. ,,Aan de ene kant is het teleurstellend, want we wilden door. Maar we hebben een hele jonge ploeg en hebben het goed gedaan.”
VVI had ook meer verwacht van het thuisduel tegen CSL, maar de bal wilde er gisteravond in Idskenhuizen niet in. Zo miste spits Johannes Cuperus drie honderd procent kansen. ,,Normaal is dat een zekerheidje en dan was het een gelopen koers geweest. Maar hij baalde er zelf nog het meeste van”, vertelde VVI-trainer Frans á Nijeholt. ,,We hebben CSL alle hoeken van het veld laten zien.” Uit een vrije trap van Dirk Jan Nieuwsma kwam de Stienser ploeg op voorsprong en die werd door Wilco Bergsma uitgebouwd. ,,We hebben dit seizoen onderaan gestaan, maar zijn als vierde geëindigd. Dan kun je tevreden zijn.”
Piet van der Veen slaagde er bij De Griffioen niet in om in zijn vierde en laatste jaar bij de club de ploeg naar de tweede klasse te loodsen. De Drachtster, die zelf wel daarheen vertrekt als nieuwe coach van VEV’67 uit Leek, zag zijn team uitgeschakeld worden door Aduard 2000. Die ploeg had zaterdag al met 2-1 gewonnen en deed dat nu in Oosterwolde in de slotfase met 0-1. ,,Zonde, want we waren tachtig minuten lang de betere”, zei Van der Veen. Verbitterd was hij niet. ,,We kwamen als promovendus in de derde klasse en dus hebben we een al met al een goed seizoen gehad.”
Zeerobben - Balk 1-3 (0-3). 15. Johan Geertsma 0-1, 23. Pieter Winia 0-2, 45. Geertsma 0-3, 50. Ruben van de Pol 1-3.
VVI - CSL 0-2 (0-0). 60. Dirk Jan Nieuwsma 0-1, 68. Wilco Bergsma 0-2.
Kollum - Delfstrahuizen 1-1 (0-0). 82. Patrick Boorsma 1-0, 86. Egbert van der Wal 1-1.
De Griffioen - Aduard 2000 0-1 (0-0). 80. Daniël Posthumus 0-1.
Overige uitslagen: SC Rouveen - ONR 0-0. Rouveen wns. (3-0), Middelstum - Borger 3-1.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties