Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurzaterdag, 11 oktober 2008

Utjouwerij Venus in Franeker stopt ermee
Franeker - Utjouwerij Venus in Franeker houdt op te bestaan. Dat heeft Trinus Riemersma gisteren namens het bestuur bekendgemaakt.
De uitgeverij heeft te weinig manuscripten tot haar beschikking. Daarbij komt dat de provincie met ingang van dit jaar jaarlijks subsidie toekent, in plaats van halfjaarlijks. Dat houdt in dat Venus elk jaar in december een uitgeefplan voor het hele volgende jaar moet aanleveren om voor subsidie in aanmerking te komen. ,,Dat kinne wy as lytse útjouwerij net foarinoar krije, wy wolle it ek net, wy wolle sa hurd mooglik op it oanbod fan skriuwers reagearje en har boeken yn no time oan de merk bringe”, aldus het bestuur in een brief aan haar schrijvers.
De uitgevers roepen jongeren, schrijvers van Venus of anderen op zich te melden als ze de uitgeverij willen voortzetten. ,,Wy sille nije redakteuren/bestjoerders safolle as it kin op ’e gleed helpe.” Riemersma wil voor hen voorlopig ook nog wel het zetwerk doen.
Afspraken voor uitgaven in 2009 die al gemaakt waren, blijven volgens de uitgevers bestaan, tenzij de schrijvers daar zelf onderuit willen. Nieuwe manuscripten worden niet meer aangenomen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties