Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportvrijdag, 29 augustus 2008

De Vries kan spelen, Van der Ree op de bank
GERARD BOS
Leeuwarden – Waar SC Cambuur-Leeuwarden in de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog steevast in dezelfde basisopstelling aan de aftrap verscheen, zal dat vanavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen anders zijn. Rachid El Khalifi moet rechts voorin plaats maken voor Marc Mboua, maar verrassender is dat Dennis van der Ree gepasseerd wordt door trainer Jurrie Koolhof. Die kan inmiddels ook beschikken over Mark de Vries, want die heeft voor twee jaar getekend bij Cambuur.
De 3-1 nederlaag van vorige week tegen FC Zwolle is deze week nog eens goed besproken door spelers en staf. Dat het met name in de tweede helft niet goed liep, was wel duidelijk. Toch staan de wisselingen in de basis los van het verlies, zei Koolhof gisteren. ,,Het is niet zo dat we de verdediging daarom veranderen. Het gaat me te ver om het verlies aan de achterhoede te wijten. Ook is het niet zo dat ik ontevreden ben over Van der Ree, helemaal niet zelfs. Hij heeft het goed gedaan en het is vervelend voor hem dat hij naast de basis belandt. Maar omdat ik Paul Beekmans centraal achterin wil opstellen tegen Emmen, moet er iemand uit.”
In het thuisduel tegen Emmen, dat tweede staat, zal Mboua de plaats van El Khalifi als rechterspits overnemen. Die laatste kreeg vorige week nog de voorkeur van Koolhof na goede prestaties in de eerste twee duels tegen Veendam (0-3 winst) en VVV-Venlo (2-0 winst). Bovendien bleek de Kameroenees nog vermoeid van de terugreis uit Peking, waar zijn land in de kwartfinale van de Spelen door de latere bronzen-medaillewinnaar Brazilië werd uitgeschakeld. Vanavond is het echter de beurt aan Mboua. ,,El Khalifi heeft het net als Van der Ree prima gedaan. Maar ik moet keuzes maken”, zei Koolhof over de ‘luxeproblemen’ die hij kent.
Dat Beekmans zijn opwachting maakt in de basis, is niet verrassend. De reserve-captain zal echter niet op het middenveld gaan spelen, maar centraal in de defensie. Dat betekent dat Erik Wegh, die het prima deed in de eerste wedstrijden van het seizoen, zijn plaats wél behoudt. De dupe hiervan is Van der Ree geworden. Beekmans wordt centraal geposteerd, waardoor Rudy Jansen naar de rechtsbackpositie verdwijnt en Van der Ree verrassenderwijs op de bank beland.
Koolhof: ,,Beekmans is een leider en kan ook als inschuivende verdediger spelen. Dat heeft hij in het oefenduel tegen Falkirk ook prima gedaan en bij FC Den Bosch speelde hij er ook vaak. Dat gaan we dus morgen proberen, waardoor Rudy Jansen rechtsback wordt.”
De Vries zal ook op de bank zitten. De oud-spits van onder meer Heart of Midlothian, sc Heerenveen, ADO Den Haag en Leicester City trainde al een poosje mee met Cambuur en kwam gisteren een tweejarig contract overeen. De Leeuwarders hadden hem een aanbieding gedaan en wilden afgelopen dinsdag al duidelijkheid. Gisteren kwam definitief de witte rook, waarna het nog even de vraag was of hij speelgerechtigd zou zijn. Dat laatste is volgens de club nu ook officieel het geval.
Opstelling: Van der Vlag; R. Jansen, Beekmans, Brack, M. Jansen; Wegh, Van der Heide, Guijt; Mboua, Ter Heide, Maachi.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties