Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economiedinsdag, 22 juli 2008

Architect heeft beste imago in de bouw
Rotterdam - Onder een representatieve steekproef van 35 typen organisaties uit de bouwkolom is naar voren gekomen dat architecten het meest positieve en klusbedrijven het minst positieve imago hebben in de bouw. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim duizend functionarissen uit de bouwsector.
Architecten worden door 15 procent van de respondenten genoemd als de partij met het meest positieve imago in de bouw. Daarnaast scoren ook de aannemers B&U (7 procent) ingenieurs (6 procent) en bouwmaterialen handelaren (6 procent) goed in deze top tien. Vorig jaar hadden de architecten bij dit onderzoek met 14 procent ook het beste imago.
De stukadoors zijn dit jaar nieuw in de top tien. Dit jaar dicht 5 procent van de personen die in de bouw werkzaam zijn hun het beste imago toe. Klusbedrijven houden problemen met een slecht imago. De klusbedrijven worden door maar liefst 21 procent van de respondenten genoemd als de partij met het minst positieve imago in de bouw. Een mogelijke verklaring voor het imago van de klusbedrijven kan zijn het feit dat zij zich aan het einde van de bouwkolom bevinden. De werkzaamheden die zij uitvoeren hebben betrekking op de afbouw van een pand. Hier zijn eventuele fouten het meest zichtbaar aanwezig.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties