Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiezaterdag, 6 oktober 2007

Een hal bouwen voor nieuwe apparatuur
Branche: producent van flexibele verpakkingen
Locatie: Harlingen en Wieringerwerf
Aantal medewerkers: 120 (Fryslân) en 85 (Noord-Holland)
Aanleiding bedrijfsportret: slaan eerste paal nieuwe bedrijfshal
SIMON TALSMA
Harlingen - Omdat nieuwe apparatuur niet in de huidige gebouwen past, bouwt Velsen-Flexoplast in Harlingen de komende maanden een compleet nieuwe productiehal naast de huidige vestiging. Een niet alledaagse stap voor een bedrijf dat de apparatuur moet vernieuwen. ,,De nieuwe hal van vijftig bij vijftien meter is broodnodig omdat de machine zo groot is”, vertelt de bescheiden algemeen directeur Wybren de Zwart.
Het bedrijf in Harlingen is gespecialiseerd in het bedrukken van allerhande kunststof verpakkingen. ,,Binnen Nederland horen we bij de grootste bedrijven”, zegt directeur. ,,Onze verpakkingen kom je dagelijks tegen, terwijl een groot deel van de mensen onze producten dagelijks ongemerkt in handen hebben. Verpakkingen van diepvriesproducten, chips, koekjes, je kunt het zo gek niet bedenken. Jaarlijks bedrukken we tweehonderd miljoen meter aan verpakkingen. Dat is vijf maal de aarde rond.”
Op de vestiging in Harlingen werken er momenteel 120 mensen. Dat aantal personeelsleden is sinds kort weer groeiende. ,,We hebben twee jaar terug moeten reorganiseren. Het aantal ploegen moest toen terug van vijf naar drie.” De belangrijkste reden voor deze stap was de supermarktoorlog. ,,Door die strijd kwam ook de hele verpakkingsindustrie onder druk. We zijn nu weer op het niveau van voor de reorganisatie.”
Naast de vestiging in Harlingen heeft het bedrijf een vestiging in Wieringerwerf. Daar werken nu 85 mensen. De beide vestigingen werken onafhankelijk van elkaar. ,,In Noord Holland produceren we zelf de plastic folie. Die worden hier gebruikt, maar ook verpakkingsmateriaal dat we elders inkopen. In Harlingen worden de materialen bedrukt met tekst.”
Nu nog worden de verpakkingen bedrukt op de vijf persen die in de huidige gebouwen staan. De oppervlakte van de huidige gebouwen komt neer op ongeveer achtduizend vierkante meter. ,,Daar komt binnenkort dus een tienkleurenpers bij op 750 vierkante meter”, zegt De Zwart.
De ingebruikname van de nieuwe pers zal op korte termijn nog niet leiden tot het aantrekken van extra personeel. ,,Maar we zijn wel continu op zoek naar nieuwe mensen.”Gistermiddag is, met het slaan van de eerste paal, begonnen met de bouw van de nieuwe productiehal. In de nieuwe hal en apparatuur investeert het bedrijf in totaal 3,5 miljoen euro. ,,We vieren met het slaan van de eerste paal een bescheiden feestje. In het voorjaar van 2008 komt er een uitgebreid feest. Dan moet de nieuwe hal in gebruik zijn.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties