Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportdonderdag, 15 februari 2007

Flyers faalt collectief en zet de play-offs op het spel
Heerenveen - In de strijd om een ticket voor de play-offs maakten de ijshockeyers van Vadeko Flyers uit Heerenveen gisteravond een lelijke misstap. In Thialf verloor de equipe van trainer-coach Alex Andjelic met 3-5 van Trappers Tilburg, waardoor de marge op de nummer vijf in de competitie één punt bleef. Zondag ontmoeten beide teams elkaar in Heerenveen.
Bram Buruma
Nijmegen won een dag eerder met 2-5 in en van Den Haag en dat betekende dat Flyers gisteravond al voor het eerste fluitsignaal de hete adem van de directe tegenstander van komend weekeinde in de nek voelde. Om afstand te nemen van Nijmegen moest Flyers daarom winnen van Tilburg.
Flyers - Trappers 3-5
Met een vroeg doelpunt van Andrey Levitin leek de Friese formatie goed van die boodschap doordrongen, maar na die snelle openingsgoal verviel de ploeg in de fout die dit seizoen al zo vaak werd gemaakt. De verdediging was chaotisch en omdat de gasten daar optimaal van profiteerden keek Flyers binnen tien minuten tegen een 1-3 achterstand aan. Toen het in de tweede periode ook nog eens 1-4 werd schrok de thuisclub wakker. Na de 2-4 van Hans Kroon maakte Markus Ojala er binnen een minuut 3-4 van. De echte aansluiting bleef evenwel uit en de 3-5 in de 45ste minuut kwam Flyers geen moment meer terug in de wedstrijd.
Andjelic vond dat dat zijn team de opdrachten niet goed had uitgevoerd. Als excuus kon de ploeg aanvoeren dat het vanwege wereldbekerwedstrijden sprint (langebaan), wereldbekerwedstrijden shorttrack en het WK allround schaatsen drie weken niet op het eigen ijs kon aantreden, maar daarmee was de tegenvallende prestatie tegen Tilburg nog niet verklaard. Bovendien had Marco Postma de wedstrijden met het Nederlands team van afgelopen weekeinde in Frankrijk nog in de benen, maar dat mocht allemaal geen excuus zijn vond de coach.
Andjeli verwachtte dat Flyers lering had getrokken uit de 5-3 nederlaag tien dagen eerder tegen in en tegen Tilburg, toen hij zelf ziek thuis zat. Van plaatsvervanger Lester Aarts had Andjelic begrepen dat Flyers in die wedstrijd collectief faalde. Maar het tegendeel bleek waar, want gisteravond was het niet anders. ,,We hadden gewoon moeten winnen”, verzuchtte Andjelic na afloop. ,,We werkten echter niet hard genoeg waardoor Tilburg alle duels kon winnen. Alleen de manier waarop wij in de tweede periode twee goals maakten was prima. Maar daarmee was het kruit blijkbaar helemaal verschoten.”
Volgens Andjelic zit er niets anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen. ,,We moeten zondag gewoon winnen. Anders hebben we dit seizoen helemaal niets, zo eenvoudig is het.” Probleem bij Flyers is volgens de 66-jarige geboren Joegoslaaf, die eind vorig jaar in Heerenveen het roer overnam van coach Brian de Bruijn, dat hij op dit moment te weinig goede spelers in kan zetten. Daarbij komt nog dat Justin Bekkering gisteravond aan de ontmoeting tegen zijn oude club een dusdanige schouderblessure overhield dat het nog maar de vraag is of de 30- jarige Nederlandse Canadees en komend weekeinde bij zal zijn.
Vadeko Flyers - Trappers Tilburg 3-5 (1-3, 2-1, 0-1). 1.21 Andrei Levitin (Joshua Harding en Marco Postma 1-0, 4.21 Jeffrey van Iersel 1-1, 7.06 Simon de Wit 1-2, 16.30 Simon de Wit 1-3, 28.16 Bjorn Willemse 1-4, 34.43 Hans Kroon (Brian Ballman en Casey Bartzen) 2-4, 35.21 Markus Ojala (Jacco Landman) 3-4, 45.00 Simon de Wit 3-5. Straffen: Flyers 2, Tilburg 7. Scheidsrechter Roger van der Waarden. Toeschouwers: 711. Stand: 1. Geleen 16-34, 2. Amsterdam 16-31, 3. Tilburg 16-30, 4. Heerenveen 16-21, 5. Nijmegen 17-20, 6. Den Haag 17-11.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties