Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedonderdag, 11 januari 2007

45 Man personeel gaat mee
Overname van Stellema Taxi door Waaksma
Kootstertille/Dokkum – Taxibedrijf Waaksma uit Kootstertille neemt de taxipoot van autobedrijf Stellema uit Dokkum over. De 45 taximedewerkers van Stellema gaan mee naar Waaksma. Daarmee heeft Waaksma 165 medewerkers in dienst. Waaksma heeft nu nog niet voldoende werk voor alle overgenomen medewerkers, maar directeur R. Waaksma verwacht dat dit snel wordt opgelost, als alle nieuwe opdrachten worden ingevuld.
Allert van der Hoeven
Waaksma won met het samenwerkingsverband Vervoersmanagement Noord-Nederland de aanbestedingen van zowel het jongeren- als het gehandicaptenvervoer in vier gemeenten in Noordoost-Fryslân . Waaksma gaat deze routes invullen.
Voor Stellema bleef relatief weinig werk over. Het bedrijf verzorgt nu nog het vervoer voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven, maar dat was niet voldoende om iedereen aan het werk te houden. Daarom werd besloten de taxipoot helemaal af te stoten. De autobedrijven van Stellema staan helemaal los van de verkoop en blijven zelfstandig bestaan.
Waaksma groeit dankzij de gewonnen aanbestedingen snel. Wel is het komende jaar spannend. ,,We moeten alles het komende jaar gaan waarmaken. De omzet stijgt dit jaar van drie naar 4,5 miljoen euro en eigenlijk verdubbelt die zelfs tot zes miljoen. We besteden alleen voor 1,5 miljoen aan werk uit aan andere bedrijven.”
Waaksma heeft samen met zes andere taxibedrijven Vervoersmanagement Noord-Nederland opgericht. Dat was nodig, omdat in Europese aanbestedingen vaak hoge eisen gesteld worden aan bijvoorbeeld de grootte van de bedrijven. Gezamenlijk halen deze bedrijven de benodigde schaalgrootte. De uitvoering van gewonnen aanbestedingen wordt vervolgens gegund aan een van de zeven bedrijven, afhankelijk van de regio.
Waaksma werkt in Vervoersmanagement Noord-Nederland samen met Kort uit Oosterwolde, Taxicentrale Zuidwest Friesland uit Sneek, Oenema uit Heerenveen, Javo Tours uit Drachten, Kijlstra uit Drachten en Leeuwarden en Boekema uit Grou. Het samenwerkingsverband nam eerder het taxivervoer van Arriva in Fryslân en Drenthe over. Het richt zicht op kleinschalig personenvervoer, touringcarvervoer en ambulancevervoer.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties