Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiedonderdag, 11 januari 2007

Van der Horst auto’s neemt Ozinga over
Dokkum – Automobielbedrijf Van der Horst uit Dokkum neemt de autobedrijven van Ozinga in Sneek, Franeker en Lemmer over. Directeur F. van der Horst geeft toe dat er sprake is van een ,,stilzwijgende overname” maar wil verder geen commentaar geven. Bij Van der Horst werken veertien mensen, bij Ozinga dertig. Het hoofdkantoor van Ozinga staat in Sneek en dat blijft ook zo na de overname. Volgens directeur A. Strikwerda van Ozinga verandert er organisatorisch niets.
Strikwerda verkoopt zijn bedrijf aan Van der Horst omdat hij binnen zijn familie geen opvolging heeft kunnen vinden. Strikwerda blijft voorlopig nog werken bij het bedrijf.
Ozinga is net als Van der Horst Ford-dealer. Het bedrijf is een samenvoeging van drie automobielbedrijven. Strikwerda nam in 1982 Ford-dealer het Franeker Automobiel Bedrijf over. Hij verkreeg een jaar later door een overname het dealerschap van Harlingen.
In 1986 kocht Strikwerda Ozinga uit Sneek, dat al sinds 1925 bestaat. Toen Strikwerda in 1999 een nieuwe vestiging in Lemmer opende, besloot hij om de naam Ozinga voor alle vestigingen van zijn bedrijf te gebruiken.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties