Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Friese VVD’er verkiesbaar
Leeuwarden - Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VVD weer een Friese kandidaat voor de Tweede Kamer op een verkiesbare plaats. Oud-Grouster Tom Kuperus staat op plaats 33 van de voorlopige kieslijst. Omdat hoger op de lijst al twee kandidaten zich hebben teruggetrokken, schuift hij waarschijnlijk op naar plek 31.
De 35-jarige Kuperus was de afgelopen drie jaar politiek adviseur van de vertrekkende staatssecretaris van Verkeer Schultz. Eerder was hij onder meer speechschrijver van Frits Bolkestein. Hij woont nu nog in Leiden, maar is weer op zoek naar een woning in een Fries dorp. Kuperus heeft in Leiden politicologie gestudeerd en heeft als journlaist gewerkt voor de bladen De Groene Amsterdammer en Intermediair. Kuperus is ook gemeenteraadslid geweest in Leiden.
Voorzitter Arno Brok van de VVD Fryslân is ,,heel blij” met de plek die de door hem voorgedragen kandidaat heeft gekregen. ,,Als je als nieuweling op zo’n plaats komt, moet je tevreden zijn.” Brok gaat er vanuit dat Kuperus in de Tweede Kamer komt. In de meest recente peiling stonden de liberalen op 27 zetels, maar de VVD-voorzitter van Sneek rekent erop dat de VVD in de regering blijft. ,,Dat is met ons programma zeer waarschijnlijk. En dan lever je mensen voor het Kabinet en schuift onze man door naar de Kamer”, aldus Brok.
Oud-raadslid Annemarie Jorritsma van Bolsward was in 1998 de laatste ‘Friese’ VVD’er in de Tweede Kamer. Ze was toen een paar maanden Kamerlid tussen twee ministerschappen in. Eerder zat ze tussen 1982 en 1994 in de Tweede Kamer.
Eerste Kamer
Ook in de Eerste Kamer wil de VVD Fryslân weer een Friese vertegenwoordiger. Er loopt een procedure met verschillende kandidaten.
Uitgelekt is al dat voormalig Commissaris van de Koningin in Fryslân Loek Hermans een van de kandidaten is. Hermans, voorzitter van MKB Nederland, woont nog altijd in Beetsterzwaag.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties