Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Economiewoensdag, 30 augustus 2006

Proef drukkerijen met jonge werklozen
Sneek - De grafische sector start een proef in het Noorden om jonge werklozen klaar te stomen voor werk in die sector. Grafische bedrijven, zoals drukkerijen, vrezen in de toekomst een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Bedrijven in die sector hebben samen met scholen, sociale werkvoorzieners en de gemeente Sneek de stichting Grafisch Perspectief Noord-Nederland opgericht. Die stichting moet zorgen voor een aanvoer van jonge werklozen, in een combinatie van leren en werken opgeleid worden tot grafisch medewerker. Na twee jaar krijgen zij gegarandeerd een baan aangeboden.
De proef start in Sneek met zestien werkloze jongeren. Het werkgedeelte start bij sociale werkvoorziener Empatec Grafisch in Sneek. ,,Veel jongeren zijn al langere tijd werkloos en hebben daarom extra begeleiding nodig”, licht J.W. van Beek van Grafisch Bedrijf Hellinga in Leeuwarden toe. Hij is een van de initiatiefnemers van de proef.
Na een jaar wordt gekeken of de proef wordt uitgebreid. De gemeente Heerenveen heeft al belangstelling getoond om aan te sluiten bij de proef. Daarnaast zijn Kollum, Assen en Steenwijk in beeld, omdat daar grafische afdelingen van sociale werkvoorzieners zijn.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties