Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Regiowoensdag, 23 augustus 2006

Camera in wijk Drachten
Drachten - De gemeente Smallingerland hangt na de zomer een camera op in de wijk De Sanding in Drachten. De camera komt bij de fietsbrug in deze wijk. Smallingerland hoopt met het plaatsen van de camera een eind te maken aan de vernielingen aan de brug.
Tijdens de jaarwisseling vernielden vandalen de electronica in de bedieningskast bij het bruggetje. Later werd de kast opnieuw vernield, al kon de brug toen nog wel worden bediend. De daders zijn nooit opgespoord.
Het college van B en W besprak het ophangen van de camera vlak voor de zomervakantie voor het eerst. Het college vond het plan destijds nog te weinig uitgewerkt. Ambtenaren kwamen na vervolgonderzoek tot de conclusie dat de camera geen nadelige consequenties heeft voor de privacy van de burgers die het bruggetje passeren. Het college neemt waarschijnlijk volgende week een definitief besluit. Het college hoopt dat er een preventieve werking van het cameratoezicht zal uitgaan.
De gemeenteraad van Smallingerland weigerde eerder cameratoezicht op de Kaden, het uitgaansgebied van Drachten. Volgens een woordvoerder van Smallingerland is de situatie in De Sanding niet met die van de Kaden te vergelijken. ,,De fietsbrug is bijna helemaal aan het zicht van de omgeving onttrokken. Er is op deze plek geen sociale controle mogelijk. Dat is op de Kaden wel het geval. De camera in De Sanding zal bovendien uitsluitend op de brug gericht zijn.”
Het is nog de vraag of het ophangen van de camera in De Sanding wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Waarschijnlijk neemt het college er zelf een besluit over. ,,Maar de raad wordt uiteraard wel geïnformeerd”, aldus de woordvoerder.
De fietsbrug verbindt De Sanding met De Wilgen. De schade die tijdens de jaarwisseling aan de bedieningskast werd aangericht bedroeg twintigduizend euro. De brug was na oud en nieuw een tijd buiten werking.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties