Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurwoensdag, 23 augustus 2006

Jos Thie voor één jaar artistiek leider van Oerol
Terschelling - Regisseur Jos Thie krijgt de artistieke leiding over Oerol 2007. Dat heeft een woordvoerder van het festival op Terschelling gisteren bekendgemaakt. Artistiek directeur Joop Mulder geeft zijn geesteskind voor één jaar uit handen, om bij te tanken van een kwart eeuw Oerol. In 2008 wil hij de draad weer oppakken en verder gaan met te uitbreiden van Oerol als platform voor nieuwe theatermakers.
Jos Thie was vanaf 1994 tien jaar lang artistiek leider van Tryater, dat met vele producties op Oerol stond. In 1999 regisseerde hij het spektakelstuk Peer Gynt, een van de grootste en meest succesvolle producties op Oerol.
Na zijn vertrek bij Tryater regisseerde hij verschillende grote producties, zoals Wachten op Godot van het Nationale Toneel en Ajax van het Noord Nederlands Toneel. Afgelopen juli was hij verantwoordelijk voor het spektakel De Heeren van het Veen, dat werd opgevoerd ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.
Thie krijgt bij Oerol 2007 versterking van programmeur en producent Kees Lesuis; voormalig artistiek leider van theaterfestival Etcetera in Amersfoort, theatermaker en beeldend kunstenaar. Ook hij was in voorgaande edities van Oerol al betrokken bij diverse locatiegerichte theaterprojecten. Beiden zijn door Mulder zelf benaderd voor hun functies. De 26ste editie van Oerol vindt plaats van 15 tot en met 24 juni 2007.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties