Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Weerzaterdag, 27 mei 2006

Regen
Vanmiddag zijn er perioden met regen en wordt het 15 graden. De wind kotm uit westelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig. Morgen valt er een enkele bui en waait er een matige tot krachtige west tot noordwestenwind. Met 14 graden is het koud meiweer.
Vandaag is er veel bewolking. Misschien dat het in de ochtend een beetje motregent, maar er zijn ook droge perioden. Vanmiddag wordt de bewolking dikker wat te maken heeft met de passage van een volgende storing die van west naar oost over het land trekt. Het gaat regenen en er steekt een matige (4 bft) west tot zuidwestenwind op. Bij zee is deze vrij krachtig, 5 bft.
Met 15, misschien 16 graden is het wel een fractie zachter. Ook vannacht blijft het regenen.
Morgen stoomt er achter de wegtrekkende storing koelere lucht ons land binnen. De zon breekt weer eens door en er waait een stevige en frisse westenwind, 4 tot 5 bft, bij zee krachtig tot hard, 6 tot 7 bft.
Het wordt 14 graden en er kan een enkele bui vallen, vooral later op de dag.
Maandag wordt een koude en herfstachtige dag. Er vallen diverse buien of buitjes, de zon heeft het erg moeilijk en met 12 of 13 graden is het veel te koud. De west tot noordwestenwind is matig, maar tijdens buien sterker.
De vooruitzichten: Op de lange termijn gaat de luchtdruk iets stijgen boven west Europa, maar activeert een lagedruksysteem boven de Baltische Staten. Een taaie west tot noordwestelijke stroming is het gevolg.
Dinsdag vallen er diverse buien en is het met 12 graden ronduit koud. Vanaf woensdag gaat het heel geleidelijk bergopwaarts met het weer. De buiigheid neemt af, opklaringen krijgen langzaam wat meer ruimte en de temperaturen klimmen graadje voor graadje uit het (diepe) dal. Tegen het einde van de week moet 17 tot 18 graden haalbaar zijn.
Maar we weten het inmiddels wel met deze stromingen. Ze zijn wel eens taaier dan de berekeningen ons doen willen laten geloven.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties