Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiozaterdag, 27 mei 2006

Campings in Fryslân zo goed als vol; musea hebben het extra druk
Toeristen trotseren regen
Leeuwarden - Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft op de campings in Fryslân niet geleid tot veel lege plaatsen. Volgens P. van Gessel, directeur van Fryslân Marketing, hebben weinig kampeerders op het laatste moment hun verblijf in Fryslân geannuleerd. Wel zoeken veel vakantiegangers hun heil in winkelcentra, musea en andere overdekte attracties.
Volgens Van Gessel zijn op dit moment meer toeristen in de provincie dan in vergelijkbare periodes in voorgaande jaren. Ook tijdens de komende pinksterdagen ligt het aantal boekingen hoger dan in de afgelopen jaren. Camping It Wiid in Earnewâld zit zo goed als vol, vertelt medewerkster R. Rients. ,,Mensen boeken natuurlijk ver vooruit, dus weten ze niet hoe het weer wordt. Toch hebben niet veel mensen geannuleerd. We hebben maar een paar lege plekjes.” Echte slechtweer-voorzieningen heeft de camping niet, maar de kampeerders kunnen altijd terecht in het restaurant of de snackbar, aldus Rients.
Ook bij camping De Roggeberg in Appelscha hebben maar weinig mensen hun reservering geannuleerd. ,,Misschien twee, drie,” zegt stagiaire H. Prins. De camping heeft een goede slechtweer-voorziening, aldus Prins. ,,We hebben een recreatiegebouw waar van alles is te doen. En voor onze buitenprogramma’s wordt bij slecht weer iets vervangends aangeboden.”
Op camping De Kuilart in Koudum zijn alleen maar vrolijke mensen, weet medewerkster A. Veenstra. Het slechte weer kan de pret niet drukken. Slechts een klein aantal heeft geannuleerd. ,,Maar er waren zelfs ook een paar mensen die nu nog boekten voor een paar nachtjes.” De Kuilart heeft een eigen recreatieteam dat de mensen vermaakt, ook met dit weer, aldus Veenstra.
Musea
Volgens Van Gessel drijft de regen veel mensen naar musea en winkelcentra. De directeur van Fryslân Marketing benadrukt maar weer eens het belang van voldoende slechtweer-accommodaties. Fryslân kan hiervan nog best een paar gebruiken, is zijn mening.
,,Het is hier drukker dan normaal,” bevestigt J. Kuipers van het Jopie Huisman Museum in Workum. ,,Het is nu Kunstmarkt hier in Workum. Ik denk dat veel mensen daar even kijken, en hier dan naar binnen lopen.” Ook op Hemelvaartdag trok het museum veel bezoekers, aldus Kuipers, die echter de aantallen schuldig moet blijven.
Bij het overdekte speelpark Sanjesfertier in Zwaagwesteinde - een van de weinige slechtweer-accommodaties in Noordoost-Fryslân - viel het gisterochtend mee met de drukte. ,,Maar het is nu dan ook even droog”, aldus medewerkster T. Fennema. ,,Zodra het begint te regenen, kan het zo weer druk worden.” Neem Hemelvaartsdag, geeft ze als voorbeeld. ,,Toen hadden we het echt druk hoor.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties