Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Weermaandag, 27 februari 2006

Winters
Vandaag is er bewolking, ook een enkele opklaring en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 3 graden en de west tot noordwestenwind is zwak tot matig. Vannacht neemt de kans op winterse buien toe bij een temperatuur die daalt tot rond het vriespunt.
Gisteren trok in de middag een gebied met bewolking en neerslag onze provincie binnen. Dat gaf ik de kustgebieden soms wat regen, maar landinwaarts kwam het tot enkele sneeuwbuien. Vannacht viel er nog een beetje sneeuw en dat bij kwikstanden onder nul. Het gaf vanochtend weer eens een winterse aanblik door een klein sneeuwdekje. Er komt nog meer sneeuw.
De verwachtingen tot en met morgenavond: vanmiddag is er veel bewolking maar breekt de zon af en toe eens door. Het wordt 3 graden, in de kustgebieden een graadje zachter en de west tot noordwestenwind is zwak tot matig. Lokaal zou een enkele winterse bui tot ontwikkeling kunnen komen. Vannacht komt er in het oosten een opklaring voor, elders overheers de bewolking. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt, in het oosten en zuidoosten kan het nog 1 tot 2 graden gaan vriezen. Dan komt een depressie, gevuld met hele koude lucht vanaf de Noordzee onze kant op. Het systeem koerst noordelijk langs naar Denemarken, maar de frontensystemen passeren ons wel. En dat geeft vannacht enkele winterse buien en ik verwacht vooral sneeuw. Bij temperaturen rond het vriespunt is de kans op de vorming van een sneeuwdek tamelijk groot en er kunnen enkele centimeters sneeuw vallen. Een waarschuwing voor het verkeer: kans op gladheid door sneeuwval en door bevriezing van natte weggedeelten. Morgen zijn er overdag droge perioden, soms schijnt de zon maar ook is er kans op enkele buien met sneeuw en/of hagel. In de kustgebieden valt ook regen en daar wordt het 4 of 5 graden. Landinwaarts loopt het kwik op naar 3 of 4 graden. Het sneeuwdekje zal dus snel verdwijnen, te meer omdat er een sterke west tot noordwestenwind opsteekt. De nacht geeft weer opklaringen, nog een winterse bui en lichte vorst.
De vooruitzichten : woensdag nog een enkele sneeuwbui bij 3 tot 4 graden. Licht winters.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties