Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiovrijdag, 9 september 2005

Achtkarspelen: meer licht op fietspaden
Buitenpost - Onveilige fietsroutes naar de scholen in Achtkarspelen moeten beter worden verlicht. Dat stelde een meerderheid van de gemeenteraad van Achtkarspelen gisteravond in een discussie over het verlichtingsbeleid.
Een aanpak van de knelpunten - en dan met name van paden waar schoolkinderen gebruik van maken - geniet de sterke voorkeur van de politiek. Dit zet meer zoden aan de dijk dan het Ďstar vasthoudení aan een bepaalde afstand tussen de lantaarnpalen, zo vinden de partijen. Op een aantal plekken in de gemeente is het ťcht onveilig, aldus CDAíer M. Claus. ,,Daar moet zeker iets gebeuren.Ē
Het huidige verlichtingsplan van Achtkarspelen is alweer zeven jaar oud. De gemeenteraad bepaalde in 1998 dat in zeer beperkte mate - om de vijfhonderd meter - openbare verlichting op de fietspaden zou worden aangebracht. Tot uitvoering van de ideeŽn kwam het niet. Beperkte financiŽle middelen zorgden er een jaar later voor dat realisatie van de plannen werd uitgesteld tot na 2003. Het college van B en W had nu voorgesteld opnieuw te praten over het beleid, omdat er landelijk een trend is om de nacht zo donker mogelijk te maken.
Nagenoeg alle raadsfracties zijn van oordeel dat lichtvervuiling geen item is in Achtkarspelen. Wel kan het sommige plekken best iets minder, vond A. Sietzema-de Haan (FNP). Bij de aanpak van knelpunten kan ook gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld reflecterende verf, opperde de politiek.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties