Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Weervrijdag, 9 september 2005

Onstabiel Vandaag is het met 25 graden opnieuw flink warm. Er zijn zonnige perioden, maar het is ook onstabiel. De kans op enkele regen en onweersbuien neemt vanaf later vanmiddag toe. De oostenwind is matig.
Vannacht ontstonden er enkele buienhaarden boven het midden van het land en in Drenthe. Deze klonterden samen en trokken vooral via de provincie Groningen naar Duitsland weg. Vanuit Fryslân was vannacht vooral het weerlicht van deze buien in de verte goed en mooi te zien. De Blesse kreeg er nog een klein staartje van mee in de vorm van 5.3 mm regenwater en Delfzijl tapte ruim 13 mm af. De onstabiliteit is groot en de komende dagen kunnen er gemakkelijk regen en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Heel moeilijk is dan aan te geven waar en wanneer deze buien naar beneden komen.
De verwachting voor de komende dagen: vanmiddag is het flink warm nazomerweer. Op de wadden wordt het 23 graden en landinwaarts kan het 25 of 26 graden worden. Daarbij schijnt de zon aanvankelijk flink, later begint de lucht te werken. Er gaan in de loop van de middag van het zuiden uit regen en onweersbuien ontstaan. Deze trekken in noordelijke richting en vooral het midden en zuiden van Fryslânkrijgen daar mee te maken. De noordelijke kustgebieden en de waddeneilanden lijken er het best vanaf te komen, maar ook daar sluit ik een bui niet uit. De oostenwind is matig, in het waddengebied soms vrij krachtig, 4 ŕ 5 bft. Vannacht blijft de kans op onweersbuien bestaan bij een laagste temperatuur van 16 graden. Morgen trekken de meeste buien zich terug tot boven het midden en zuiden van ons land. Maar ook hier kan nog een enkele bui tot ontwikkeling komen. Het wordt 23 graden bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. De nazomerzon komt ook regelmatig te voorschijn. Zondag verandert er weinig. Met 23 graden blijft het warm voor de tijd van het jaar. Er is zon, maar ook kans op een regen- of onweersbui.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties