Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportdinsdag, 21 december 2004

Hersi vertrekt al na zes maanden bij Heerenveen
Heerenveen - Youssouf Hersi stapt met onmiddellijke ingang over van SC Heerenveen naar Vitesse. De middenvelder tekent vandaag een contract voor tweeëneenhalf jaar bij de Arnhemmers, zo maakten beide clubs maandag bekend. Hersi (22) kwam het afgelopen zomer over van NEC. Hij slaagde er bij Heerenveen niet in een basisplaats te veroveren.
Hersi komt transfervrij over van Heerenveen, dat hem deze zomer ook zonder transferkosten bij Ajax had opgehaald. Vitesse wordt de vijfde club in het betaalde voetbal voor Hersi. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde daarna op huurbasis één seizoen voor NAC Breda en twee seizoenen bij NEC.
,,Ik zat bij Heerenveen op een dood spoor en moest echt weg’’, zei Hersi nadat zijn overgang bekend was geworden. ,,Ik ben 22 en voor mij is het heel belangrijk om veel te spelen. Alleen dan kom ik goed in vorm en ben ik van waarde. Bij Heerenveen was dat niet het geval.’’
Hersi, die nog een contract had tot 2007, stond in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen nog in de basis. In die duels behaalde Heerenveen maar één punt, waarna trainer Gertjan Verbeek zijn elftal, mede door de komst van Arnold Bruggink, op enkele plaatsen wijzigde. Dat ging ten koste van Hersi, die sindsdien nog zes keer als invaller binnen de lijnen kwam.
Hersi’s keus voor Vitesse is opmerkelijk omdat hij voor Heerenveen twee seizoenen speelde voor aartsrivaal NEC. ,,,Ik heb ook nog met NEC gesproken, maar als ze me echt hadden willen hebben, hadden ze snel moeten handelen. Bovendien had het ook vorig seizoen gekund, maar toen hadden ze voor mijn positie Saïd Boutahar gehaald.’’
Uitgerekend tegen NEC speelde Hersi zondag zijn laatste minuten in dienst van Heerenveen. Als invaller voor Ugur Yildirim speelde hij in Nijmegen (3-2 verlies) het laatste half uur. Tijdens het warmlopen voorafgaand aan de invalbeurt werd de speler luid toegezongen door het NEC-publiek. Dat gebeurde afgelopen woensdag overigens ook in het Europa Cup duel van Heerenveen tegen Beveren.
Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde is blij dat Hersi een nieuwe toekomst heeft gevonden. ,,Om meidwaan te kinnen moatst in royale seleksje hawwe. De trener kin lykwols mar alve spilers opstelle. Hersi hie ferwachte dat er mei syn kwaliteiten faak yn de basis stean soe. It is him net slagge en dat is ferfelend foar de klub, mar benammen foar de spiler.’’ Heerenveen zal niet op zoek gaan naar een vervanger voor Hersi. In mei van dit jaar werd André Hanssen (23) van FK Bodø Glimt overgenomen. De Noor, eveneens middenvelder, traint sinds vorige maand met de selectie mee.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties