Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Agendawoensdag, 25 augustus 2004

De uitagenda van 26 augustus tot 2 september
Klassiek
Opera Stichting Intermezzo organiseert vrijdag om 18.30 uur de opvoering van de barokopera Terremoto, Farfalletta & Lirone van Francesco Conti, uitgevoerd door I Piccoli Holandesi. Het evenement vindt plaats op het terrein van Stichting Intermezzo in Nijetrijne, gelegen aan het riviertje De Scheene in het natuurgebied de Rottige Meente. Vanaf 16.30 uur kunt u eventueel onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling en boottocht maken door het natuurgebied, de opera bijwonen die dus om 18.30 uur begint en eventueel na afloop genieten van een zomers diner. Zaterdag en zondag vindt een dagvoorstelling plaats die om 14.30 uur begint, voorafgaand door de eerdergenoemde boswandeling die om 12.30 uur begint. Voor meer informatie en reservering kunt u contact opnemen met St. Intermezzo, tel. 0561-481690.
Mastreechter Staar In het kader van de vierjaarlijkse stadsfeesten geeft de wereldberoemde Koninklijke Zangvereniging Maastreechter Staar zaterdag om 19.45 uur een concert in de Bonifatiuskapel te Dokkum.
Orgel
Bolsward Martin Mans geeft volgende week dinsdag om 20.00 uur een concert in de Martinikerk in Bolsward. Op het programma staan werken van Bach, Händel, Young, de Engelse componisten Bull, Boyce en Ashford en Martin Mans zelf.
Damwoude Jaap Zwart jr geeft zaterdag om 20.00 uur een concert in de chr. geref. Sionskerk in Damwoude.
Harlingen In de Grote Kerk in Harlingen geeft organist Eeuwe Zijlstra vrijdag om 20.00 uur een concert op het Hinsz-orgel. Muzikale medewerking wordt verleend door het Delphi Ensemble onder leiding van dirigent Lute Hoekstra. Op het programma voor het orgel staat een werk van Johann Sebastian Bach, voor het Delphi Ensemble werken van Ludwig von Beethoven en Charles Francois Gounod en voor orgel en ensemble samen Orgelconcert op.4 nr. 4 van Georg Friedrich Händel.
Leens Zaterdag geeft Vincent van Laar, cantor-organist van de Hervormde Kerk te Eelde, om 20.15 uur een concert op het Hinsz-orgel van de Petruskerk in Leens.
Leeuwarden Jan Jongepier verzorgt vrijdag om 12.30 uur een lunchpauzeconcert in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Volgende week woensdag geeft hij hier om 20.00 uur een avondconcert.
Sint Annaparochie Organist Rein Ferwerda en violist en oud-huisarts Klein geven zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur een concert in de Groate Kerk in Sint Annaparochie.
Sneek In de Grote- of Martinikerk in Sneek geeft organist Dirk Out volgende week maandag om 20.00 uur een concert.
Hafabra
Open Dag Vrijdag houdt Showband Sternse Slotlanders uit Franeker een open dag in haar verenigingsgebouw Kleyenburg in Franeker. Tussen 17.00 en 21.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de keuken van deze showband en om te genieten van de diverse demonstraties die worden gegeven.
Jazz
Burt Bacharach In de Prinsentuin te Leeuwarden treedt zangeres Maaike Schuurmans zondag vanaf 14.00 uur op met nummers van de Amerikaanse componist Burt Bacharach.
Pop
Jamsession In Café Scooter’S te Leeuwarden wordt zondag vanaf 20.30 uur een jamsession gehouden, geleid door eigenaren Ton Eijer en Ali de Vries. Vanaf 22.00 uur is er weer ruimte om te swingen in het danscafé op de muziek van de jaren tachtig.
Psychedelic Zaterdag kunnen alle Psy Trance liefhebbers in de bovenzaal van café De Gloppe te Leeuwarden terecht voor de Psychedelic Anniversary met dj’s Paul B, Fluffy, Martinèz en F.B.I. De zaal is open van 23.00 uur tot 6.00 uur.
Troubadours In de Teaterún te Rijs treden de troubadours Piter Wilkens, Doede Veeman, Jaap Louwes en Gurbe Douwstra zaterdag vanaf 15.00 uur op.
Beatles Revival In de Bonifatiuskapel te Dokkum wordt volgende week woensdag om 19.45 uur een concert gegeven door de Tsjechische formatie The Beatles Revival, een volledige kopie van de legendarische Fab Four.
Theater
Tryater Tryater spilet nije wike tongersdei op Plaats 1812 yn Wurdum it stik Rolling Home. Klaasje Postma hat dizze oandwaanlike en werkenbere foarstelling oer in mem op leeftyd betocht en skreaun. De konfrontaasje mei it hjoed, de oansluting mei de maatskippij, de lichaamlike gebreken en de tinzen dy’t hieltyd wer nei it ferline glydzje, oft jo dat no wolle of net. De foarstelling begjint om 20.30 oere.
Poppentheater In Poppentheater Jan Doedel te Tjerkgaast wordt zaterdag, zondag en volgende week woensdag om 15.00 uur de voorstelling @Sylepoes opgevoerd. @Sylepoes is op zoek naar plekje onder de zon en een vriendje om mee te spelen, maar als je een beetje anders bent, is dat nog niet zo eenvoudig.
Iepenloftspul
Jellum/Bears Yn it Jellumer Bosk wurdt nije wike woansdei en tongersdei om 20.30 oere it stik Begearte under de ipen opfierd. De âld beammen fan it Jellumer bosk bewarje in ferhaal. Goed 70 jier lyn wenne flak by it bosk in âld widner mei trije bern op in pleats. Op in dei lykwols wie de âld boer ferdwûn, op ’e syk nei in nije frou. De beide âldste bern woene net wachtsje en giene nei Californië ta. De boer kaam wer thús mei in frou dy’t in hiel stik jonger wie as hysels mar de frou wie mear op syn jild út als op syn leafde.
Jorwert Yn de Notaristún yn Jorwert wurdt freed, sneon en nije wike woansdei om 21.30 oere it iepenloftspul Op hoop fan segen opfierd. It oangripende ferhaal skreaun troch Herman Heijermans fan de see, fan fiskerlju dy’t geane, fan frouljy dy’t bliuwe. It is it toanielstik om de fiskerswiddo Kniertje Vermeer hinne dy’t úteinlik man en bern yn berêsting oan de see priisjout.
Overig
Stadswandeling Gedurende de zomermaanden kan iedereen Leeuwarden op een bijzondere manier leren kennen. Acta Theaterproducties organiseert verfrissende, theatrale stadswandelingen, waarin een stukje historie van Leeuwarden op humoristische wijze letterlijk tot leven komt. Onder de noemer Wandel mee met Us Heit en Marijke Meu leiden Willem Lodewijk en Marijke Meu gasten in stijl rond door Leeuwarden en vertellen op geheel eigen wijze over de hofstad. De wandeling wordt zaterdag om 14.00 uur gehouden vanaf de Bonnematoren en duurt zo’n 1,5 uur. U dient wél vooraf te reserveren: 058-2122102.
Gondelvaart Vrijdag om 21.00 uur is de start van de jaarlijkse Gondelvaart te Aldeboarn. Dit jaar kunt u een elftal gondels verwachten met een scala aan onderwerpen en uitvoeringen. Ook varen er drie muziekgondels mee. Voorafgaand aan de gondelvaart is er vanaf 17.00 uur een braderie langs de waterkant. Na afloop van de gondelvaart is er een optreden van de Nederlandse rockband Di-rect.
Oanbreidde Hoazzen De Oanbreidde Hoazzen geven zondag een concert in It Houten Himeltsje in openluchtmuseum It Damshûs te Nij Beets. De muziekformatie uit Ureterp brengt een mengeling van Fries en Engelstalig werk, zowel van eigen hand als van anderen. De band, die bestaat uit Sia Odinga (zang), Jippe Hoogeveen (piano), Klaas Tulp (accordeon), Meinard Wendelaar Boga (gitaar) en Jan Wynia (basgitaar), maakt pure muziek, zonder versterking. Het concert begint om 15.30 uur.
Feestweek In Harkema worden vrijdag, zaterdag en zondag diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Feestweek Harkema. Vrijdag om 20.00 uur komt Lytse Teake optreden in de feesttent en de muzikale omlijsting deze avond is in handen van de band Spitfire. Zaterdagmiddag is de tent geheel voor de jeugd met optredens van clowns en goochelaars. ’s Avonds is de tent gereserveerd voor optredens van verschillende artiesten als Marianne Weber, Dennie Christian, Koos Alberts, Arne Jansen, Mark en Dave, Charléne, Thomas Berge, Erik Rossing, Reina, Janus en duo Con Amour. Ter afsluiting is de tent zondag om 19.30 uur beschikbaar gesteld voor een evangelisatietentsamenkomst met als thema De Mallemolen van het Leven.
Simmerjûn Zaterdag wordt op Landgoed Glinstra State te Burgum het tweejaarlijkse zomerfeest Simmerjûn georganiseerd rond het thema Moetsje nei de simmer . Dit jaar wordt het evenement voor het eerst gecombineerd met een traditionele hobbybeurs die vrijdag vanaf 13.00 uur al van start gaat. Zaterdag vanaf 13.30 u. treden drie muziekkorpsen op, er is een optreden van de muziekskoalle De Wâldsang en er zijn demonstratie van linedance en sport. Het middagprogramma wordt om 17.30 uur afgesloten met een gezellige barbecue voor en met buurtverenigingen, met muziek en zang van het plaatselijke duo Pytsje en Marije. ’s Avonds treden diverse artiesten op: De Kooyband, de Eastergoskotsers, het Burgumer Mannenkoor, de Jazzband en de Skipfeartsjongers.
Kunstroute Smallingerland Zondag kunt u weer een kunstroute volgen in Smallingerland. De route voert langs diverse ateliers die van 13.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Bij Museum Smallingerland en het VVV-kantoor in Drachten kunt u een routebeschrijving verkrijgen.
Kunstroute Burgumermeer Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur kunt u weer een Open Atelierroute Keunstich om ’e Mar van ongeveer 25 km volgen rondom het Burgumermeer. Folders met fietsroute en plattegrond zijn verkrijgbaar bij diverse VVV’s, bibliotheken en campings in Noordoost-Fryslân of te vinden op www.keunstichomemar.nl.
Kunstroute Slikwerk Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur stellen zo’n dertig kunstenaars, kerken en kleine musea hun deuren gratis en vrijblijvend open voor publiek. Een overzichtstentoonstelling onder de noemer Was Jacobus een slikwerker? Is te zien in de Groate kerk te St. Jacobiparochie. Een speciale Slikwerkfolder met plattegrond, beschrijving en foto’s van de deelnemende locaties is verkrijgbaar bij onder meer De Groate Kerk te St. Jacobiparochie en VVV Het Bildt te Sint Annaparochie.
Kunstveiling Stichting Sânfurd organiseert zaterdag een kunstveiling in de kerk van Sânfurd. Elf kunstenaars uit de omgeving hebben werken gemaakt of aangeboden voor deze veiling. De werken zijn vanaf 14.00 uur te bezichtigen en worden vanaf 15.30 uur geveild onder leiding van veilingmeester en wethouder Gerben Gerbrandy. De opbrengst van de veiling is voor de restauratie van het Van Dam-orgel. Rondom de kerk is er een optreden van mannenkoor Ons Genoegen uit Heeg en van het shantykoor uit Oudega (W). Ook kan er worden geroeid op It Hop in de sloep van sloepvereniging De Skomskowers. Kinderen kunnen deze middag hun eigen kunstwerk maken met kans op een prijs.
Open Atelier Expo-atelier Pur Sang te Wons houdt zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur open huis. Er zijn werken te zien van kunstschilder en eigenaresse Antje van der Werf.
Open kerk Tot en met 11 september heeft De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie iedere vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur de deur open staan voor het publiek. Binnen is een gevarieerd aanbod aan kunstwerken en cultuurhistorische voorwerpen te bezichtigen, bijeengebracht door deelnemers van de Slikwerkroute.
Aankondigingen voor Uit deze week dienen uiterlijk twee weken vóór publicatie binnen te zijn bij de cultuurredactie cultuur@frieschdagblad.nl) of het redactiesecretariaat (secretariaat@frieschdagblad.nl). Tevens is de uitagenda op onze website www.frieschdagblad.nl te zien!

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties