Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Weerwoensdag, 25 augustus 2004

Aanhoudend buiig
Vanmiddag blijft het zeer wisselvallig met flinke plensbuien met onweer. Het wordt ongeveer 18 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind. Het blijft morgen aanhoudend buiig met kans op onweer en lokaal veel regen.
Het natte wisselvallige weer dat we hebben, heeft te maken met een diepe depressie tussen Noorwegen en IJsland. Alhoewel dit nog redelijk ver van ons land is, reikt de invloed tot aan de Middellandse Zee. De luchtsoort is niet alleen erg onstabiel en vochtig, maar dankzij de bovenstroming rond dit lagedrukgebied worden buien nog eens extra gestimuleerd. En aangezien de buien zich langzaam naar het noordoosten verplaatsen en bovendien steeds op min of meer dezelfde plaats ontstaan (boven zee), worden sommige plaatsen voorzien van zeer veel regenwater.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag blijft het zeer wisselvallig met veel bewolking en kans op buien met veel regen en onweer. Het wordt daarbij ongeveer 18 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind. Het blijft vanavond en vannacht buiig weer met minimumtemperaturen rond 14 graden. Morgen verandert er weinig en houden we de buien, met kans op onweer en veel regen. De maximumtemperaturen komen niet veel hoger te liggen dan 17 à 18 graden, bij een matige en aan zee krachtige tot harde wind uit het westen tot noordwesten.
De vooruitzichten: het weer blijft tot en met het weekend nog erg wisselvallig en we houden buien met soms ook onweer en veel regen. Onder invloed van diverse lagedrukgebieden die steeds in de buurt van Groenland ontstaan en dan naar Schotland trekken, houden we steeds neerslag. Wel komt er volgende week waarschijnlijk even een wat langere periode droog weer voor onder invloed van een hogedrukgebied. Maar of dit standvastig is, valt nog te bezien. Voorlopig is het weerbeeld: buien met kans op onweer en maximumtemperaturen tussen 18 en 20 graden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties