Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportmaandag, 9 februari 2004

Geraldinho scoort 100ste voor stichting ‘Doe een wens’
Heerenveen – Gerald Sibon miste zaterdagavond de ontknoping van het voor SC Heerenveen zo desastreus verlopen duel. Toch kreeg hij na afloop de bloemen als ‘man of the match’.
Daarmee sprak het Friese publiek haar waardering uit in de richting van de aanvaller die na een enkelblessure zijn rentree maakte. En om hem te feliciteren met zijn honderdste doelpunt in het betaald voetbal. ,,Dat is het enige dat ik eruit heb kunnen slepen’’, zei Sibon als een boer met kiespijn.
Dat wat een feestelijke dag had moeten worden voor de 29-jarige aanvaller in het kader van zijn ‘honderdste’ eindigde in een kleine deceptie. ,,Ik had die bloemen en het honderdste doelpunt zo in willen ruilen voor drie punten.’’ Nadat hij er in de 38ste minuut al dichtbij was, maar Babos met moeite zijn kopstoot kon keren en Richard Knopper het laatste tikje voor 2-1 moest geven was het drie minuten later wel raak. Van 25 meter afstand, onderweg licht aangeraakt door Nebosja Gudelj, tekende Sibon voor zijn century goal.
De in Dalen geboren aanvaller bereikte de mijlpaal in zijn elfde seizoen. Daarin speelde hij achtereenvolgens voor FC Twente, VVV, Roda JC, Ajax en Sheffield Wednesday alvorens hij begin vorig jaar naar Heerenveen verkaste. In zijn eerste half jaar voor de Friese club scoorde hij vier keer in het pompeblêdenshirt en zaterdagavond bracht hij voor eigen publiek de teller dit seizoen op negen treffers. Direct nadat de oanfierder – Sibon heeft speciaal een aanvoersband laten maken met die Friese term – zijn honderdste treffer achter NAC-doelman Babos had geschoten, trok hij zijn Heerenveenshirt uit en toonde een shirt met het opschrift ‘Geraldinho 100’.
Samen met een vriend van het maandblad Sportweek kwam hij op het idee om in het kader van het bereiken van die persoonlijke mijlpaal een shirt te ontwerpen en daar sponsors voor te vinden. ,,Het was ludiek en is eigenlijk begonnen als een soort grap. Maar iedereen vond het wel een mooi initiatief. Een aantal vrienden, kennissen en bedrijven waren bereid me te sponsoren voor een bedrag van tenminste vijftig euro, maar daarin heb ik ze vrij gelaten.’’
De opbrengst gaat naar een goed doel. ,,Ik wilde iets gaan doen voor kinderen en het geld gaat naar de stichting ‘Doe een wens’. Ik heb Adidas een shirt laten ontwerpen voor de stichting, voor mij en voor iedereen die aan de actie heeft meegedaan. Maar het shirt was eigenlijk te klein, want er hadden nog veel meer mensen op willen staan.’’
Hoe groot de opbrengst van zijn eenmansactie is kon Gerald Sibon zaterdagavond nog niet vertellen. ,,Ik zal nu eerst moeten gaan collecteren’’, zei de spits van Heerenveen die uit eigen zak het bedrag zal verdubbelen ten behoeve van de Stichting ‘Doe een wens’. Een mooi gebaar, waarmee hij veel goodwill zal kweken.
Dat deed de aanvaller ook met zijn eerste optreden sinds 13 december vorig jaar toen hij zijn enkelbanden scheurde in het uitduel tegen RBC Roosendaal. ,,Tegen Ajax was het nog niet echt verantwoord geweest, dus het was voor mij niet zo erg dat die wedstrijd werd afgelast. Maar er was wat te halen’’, vertelde Sibon die het zaterdag ruim een uur volhield.
,,Ik heb acht weken stilgestaan en pas anderhalve week goed getraind. Ik voelde me in de pauze al niet meer honderd procent en heb aangegeven dat ik het even wilde aankijken. Na een kwartier was mijn tijd gekomen.’’ Als het zijn eigen wens was geweest had hij zijn honderdste treffer zo willen inruilen voor drie punten. ,,Het is mooi, maar ik had liever drie punten gehad. Dit was een drama.’’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties