Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportmaandag, 9 februari 2004

V en V deelt in degradatiestrijd tik uit aan Marfûgels
Burgum - Dat degradatiekorfbal leuk kan zijn om naar te kijken, werd zaterdagavond nog maar weer eens bevestigd in sporthal Westermar in Burgum.
BINNE KRAMER
Zowel V en V uit Garyp als Marfûgels uit Grou strijden voor klassenbehoud. In een onderlinge confrontatie konden ze elkaar een forse klap toebrengen. De thuisclub slaagde daarin door Marfûgels met drie treffers verschil te verslaan.

V en V - Marfûgels 19-16

,,Wy moatte jûn winne, oars wurdt it in dreech ferhaal’’, vatte Marfûgels-coach Gerard Bouwmeester de situatie van zijn ploeg voor de wedstrijd prima samen. In feite gold hetzelfde voor opponent V en V. Doordat beide teams zich bewust waren van de grote belangen die op het spel stonden ontspon zich een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was. Het was meeslepend, spannend, onvoorspelbaar en af en toe ook onvoorstelbaar. Het werd een duel met veel fouten, prachtige staaltjes korfbal, gelukkige scores en eentje die bol stond van de spanning.
Sjoukje Wilma de Bruin en André van Vilsteren openden het bal door Marfûgels op een verrassende 0-2 voorsprong te zetten. Ina Willems, Ria Spoelstra, Marten Hellinga en Mirjam Kuipers bogen die tussenstand echter om in een 4-2 voorsprong voor de thuisclub. Bij rust leidde V en V met 12-8 door het beter afronden van de kansen en door een wat lager foutenpercentage.
Toen de ploeg van coach Henk Jan Mulder na de pauze uitliep naar 14-9, leek de wedstrijd gespeeld. ,,Doe tocht ik dat wy der wiene’’, aldus teammanager Doeke Fokkema van V en V. ,,Wy stiene fiif punten foar en hiene de wedstryd yn hannen.’’ Dat degradatiekorfbal onvoorspelbaar is, bleek zaterdag echter eens te meer.
Niemand kon er na afloop een sluitende verklaring voor geven, maar Marfûgels kwam nog sterk terug. Of het nu aan V en V of aan de opleving van de Grouster gasten lag, zal wel nooit duidelijk worden, maar het kwam in ieder geval de spanning ten goede. Corry Betten, Van Vilsteren, De Bruin, Joke Koldijk en Marten Oeds Veenstra schoten Marfûgels binnen vijf minuten naast de thuisclub: 14-14.
,,Doe hiene wy dy fyftjinde meitsje moatte’’, keek de Grouster routinier Koldijk na afloop met spijt terug, ,,want dan hiene wy der oerhinne rûn.’’ Dat gebeurde niet, want het V en V nam een hernieuwde voorsprong dankzij een treffer van Marten Hellinga. De Bruin maakte er nog wel 15-15 van, maar toen V en V daarna middels Lennert Westerhof, Jaap Jan van der Molen, Hellinga en Steffen Fokkema de marge weer op vier bracht (19-15) was de wedstrijd definitief beslist.
,,En dus krije wy it no hartstikke dreech’’, besefte Koldijk terdege. ,,Wy wiene der tichtby. Fansels geane wy der foar, ik wol myn karrière by Marfûgels graach posityf ôfslute, mar dat koe wolris in toer wurde. Ik besykje de jongeren wol sa folle mooglik te coachen, mar ik ha wolris it idee dat it harren it iene ear yn en it oare wer út giet. Ja, dan wurdt it swier fansels.’’ Bij V en V stonden de gezichten begrijpelijker wijze een stuk vrolijker. ,,Wy hawwe in bêste haal dien’’, kon Fokkema tevreden concluderen.
Scores V en V: Ina Willems, Ria Spoelstra 3, Marten Hellinga 4, Mirjam Kuipers, Jaap Jan van der Molen 2, Steffen Fokkema 2, Lennert Westerhof 3 en Grietje Bosma
Scores Marfûgels: Sjoukje Wilma de Bruin 3, André van Vilsteren 3, Joke Koldijk 3, Gerald Aukes 3, Arnold Bouwmeester 2, Corry Betten en Marten Oeds Veenstra

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties