Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportmaandag, 10 november 2003

Hekkensluiter Oranje Nassau weet niet wat het overkomt
Harkemase Boys in zware dip

Harkema – Hij wreef even in zijn ogen. Lieuwe Boonstra kon het zich amper voorstellen. Een wedstrijd tegen Harkemase Boys op hoofdklasseniveau zonder tegenstander. De speler van Oranje Nassau baadde in weelde en vonniste de Harkemaster met twee treffers. ,,De back sloot niet aan en de middenvelder stond voorin’’, aldus Boonstra.

SIJBE JOOSTEMA
Nummer laatst Oranje Nassau boekte uitgerekend bij de hoofdklassekampioen haar eerste zege. Harkemase Boys was zaterdag geen schim van de ploeg van vorig jaar.

Harkemase Boys – ON 0-2

Van zelfbewuste club dreigt Harkemase Boys snel weer te vervallen tot een dolende. Trainer Sjoerd Jan Eppinga wist niet wat hem overkwam en datzelfde gold overigens ook voor de spelers. Een verklaring was er ook niet zomaar voor handen.
Oranje Nassau is namelijk geen wereldploeg. Zaterdag had het een makkie. En dat was het laatste wat Lieuwe Boonstra van Oranje Nassau had verwacht. ,,Ik had juist van Harkemase Boys druk naar voren verwacht. Okay, we hebben hier en daar wat andere poppetjes staan, vooral in de defensie, waar we veel blessureleed hadden, maar toch’’, zo was het door de bril van de bescheiden speler.
Oranje Nassau had zich een bijrol in het hoofdklassescenario toegeëigend op basis van slecht presteren, maar op het moment dat de spelers van Harkemase Boys de hoofdrol teruggaven, was er plots meer plaats voor de Groningers in het script.
Wat ontstond was pure chaos. ,,Noem het maar een groot drama’’, zo bleef Theo Los in de rol. Het duel kreeg in de 33ste minuut haar eerste climax. Wat de Oranje Nassau-spitsen Bernard Steenbergen en Mark van der Wal kort daarvoor nog lieten zien had veel weg van een soap. Het leek wel alsof de spelers afkomstig waren uit een tweederangs ploeg. Niet te enthousiasmeren, niet op te porren. Maar met de bal aan de voet plotseling onverwacht leep. In die bewuste minuut liet het centrale Harkemase Boys-duo Geert de Jong en Wierd Kuipers zich behoorlijk ringeloren. In een onoverzichtelijk robbertje, zoals je dat bij de F-jes verwacht, viel de bal plotsklaps voor de voeten van de volstrekt vrijstaande Lieuwe Boonstra. Camaru van Oostveen en Menno Reinders waren in geen velden of wegen te bekennen. Met een droge knal was de openingstreffer een feit. In de slotminuut voor rust kon de andermaal compleet vrijstaande Boonstra de bal vanuit een corner van aanvoerder Jan Haanstra inkoppen.
Vlak daarvoor had trainer Sjoerd Eppinga ingegrepen. Hij probeerde het tij na de eerste treffer van Oranje Nassau te keren. Hij wisselde Geert de Jong en hoewel deze boos en aangeslagen de arena verliet, was de keuze van Eppinga terecht. Met name De Jong leed veel balverlies en in het centrum achterin zorgde dat voor enkele hectische ogenblikken. Ook opbouwend gleed De Jong af naar een bedenkelijk niveau. Het leek uit te monden in een gouden wissel. De ingezette aanvaller Ronnie Nolles kreeg pardoes dé kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Frank van Huis miste hij. Nolles was niet gelukkig in de afwerking, want in de tweede helft kopte hij vlak voor doel onder de bal door. Eppinga bracht in het tweede bedrijf Theo Los. De lange aanvaller werkte zich uit de naad, maar hij kon de zwalkende ploeg ook niet op sleeptouw nemen. ,,Moatte wy ek noch in man fan de wedstriid oanwize’’, realiseerde voorzitter Max de Haan zich. Een titel die zaterdag voor niemand enige inhoud had.
Harkemase Boys – Oranje Nassau 0-2 (0-2) 33. Lieuwe Boonstra 0-1; 45. Boonstra 0-2. Scheidsrechter: J.H. Schuring. Kaarten: geel: Martijn Groenewold, Ludsen Hoogenberg, Camaru van Oostveen (Harkemase Boys), Hendrik Jan Smit (Oranje Nassau)

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties